Du är nu vid innehållet

Till dig som är nyinflyttad i kvarteret Månstenen

Tv, bredband och telefoni

I våra ungdoms- och studentbostäder ingår en obligatorisk bredbandsanslutning från Telenor, avgiften för bredband tillkommer på din hyresfaktura. I kvarteret Månstenen har du en 12-månaders hyra, vilket innebär att din månadskostnad för bredband är 130:-/mån (årsavgift 1560 kr).

För att aktivera bredbandet som ingår i ditt bostadsavtal, vänligen följ instruktionerna som du hittar här.  Det kan ta upp till en vecka att få utrustningen, så beställ i god tid. Observera att bredbandsrouter och eventuell TV-box skickas separat. Önskar du uppgradering eller köpa andra tjänster kontaktar du själv Telenor som är vår leverantör.

I din lägenhet finns det flera nätverksuttag. Nätverksuttagen finns i nära anslutning till hallen i samtliga bostäder, men den exakta placeringen kan skilja sig något mellan olika lägenhetsstorlekar. Bor du i en etta finns det 2*2 uttag. Bor du i en tvåa finns det 2*3 uttag.

 

 

 

 

 

El och varmvatten

På din hyresfaktura tillkommer kostnad för hushållsel och varmvattenförbrukning. Du betalar alltså detta direkt till oss på Kalmarhem och behöver inte anmäla din el till en elnätsleverantör. Vi mäter din individuella förbrukning per månad och debiterar den i efterhand. För att du ska slippa betala när du flyttat ut betalar du en schablonavgift de första två månaderna. Kostnaden för schablonavgifterna hittar du på din faktura.

Lamputtag, tak

Från och med  1 april 2019 införs en ny typ av uttag och stickpropp för anslutning av taklampor i Sverige. Detta är en gemensam standard inom hela EU, vilket innebär att de stickproppar och uttag till taklampor som tidigare använts nu fasas ut.

Om du inte sedan tidigare har dessa stickproppar till dina taklampor behöver du komplettera med de nya stickpropparna för att kunna montera en taklampa i din nya bostad.

 

 

 

 

 

Avfallshantering

På innergården finns två miljöhus för avfallssortering samt UWS-behållare till matavfall och övrigt hushållsavfall.

Cyklar och bilparkering

Cyklar parkeras i de cykelställ som finns på framsidan av fastigheterna (vilket är längs stora vägen). På innergården finns det fler cykelställ, cykelförråd och även parkeringsplatser för personbil. För att söka en av bilplatserna startar du en Sökprenumeration för bilplats via Mina Sidor och söker sedan önskad bilplats genom att göra en intresseanmälan. Parkeringsplatser hyrs separat och finns under Sök ledigt.

Är du i behov av en handikapparkering och innehar ett giltigt tillstånd för detta? Vänligen kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Avstängning vattentillförsel tvättmaskin

På bänkskivan ovanför din tvättmaskin finns ett vred för vattenavstängning till din tvättmaskin.

 

 

 

 

 

Öppna porten från din lägenhet

Väntar du besök? För att låsa upp entrédörren till Månstenen finns en knapp markerat med en nyckelsymbol i din hall. Observera att det inte finns någon porttelefon så dina gäster behöver ringa till din privata telefon för att meddela att de är på plats innan du öppnar.