Du är nu vid innehållet

Möt våra medarbetare – Cina

Hej Cina! Vad innebär yrket som bovärd?

Som bovärd utför man mindre reparationer i våra kunders bostäder, vilket kan innefatta allt från ett fönster som inte går att öppna till en sprucken avloppsslang eller en läckande kran. Vi utför även tillsyn och kontroller (så kallade ronderingar) av inre och yttre skötsel som exempelvis våra miljöhus för att se så att allt fungerar som det ska. Vi är totalt nio bovärdar på Kalmarhem och alla ansvarar över sin egen ”enhet”. I vår arbetsgrupp är vi även två poolbovärdar som arbetar i samtliga enheter beroende på hur arbetsbelastningen ser ut. Den dagliga kontakten med både hyresgäster och entreprenörer är en stor del av arbetet. Som bovärd träffar man kunden i deras egna hem och vi är företagets ansikte utåt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag har varierande arbetsdagar där jag får arbeta både utomhus och inomhus istället för att enbart sitta på ett kontor. Jag uppskattar också att till viss del kunna planera upp mina egna arbetsdagar, men framför allt skulle jag säga att det bästa är den dagliga kontakten med våra kunder och entreprenörer. Och så klart alla härliga kollegor!

Vilka egenskaper tycker du att man bör ha för att passa in i rollen som bovärd?

Du behöver vara flexibel, men samtidigt strukturerad eftersom ingen dag är den andra lik. Att känna stort ansvar för det man gör är otroligt viktigt, men också att ha en god social förmåga. Det är två grundpelare för att passa in i tjänsten som bovärd, enligt mig. Det är även en stor fördel om man är händig och gillar att lösa problem.

Vad lockade dig till Kalmarhem?

Det som lockade mig var bland annat tryggheten med ett kommunägt bolag. Det känns bra i hjärtat att arbeta på ett företag med ett stort socialt ansvar och där man känner att man kan göra skillnad för de boende.