Du är nu vid innehållet

Hur söker jag studentbostad?

För att få bo i en studentbostad hos oss behöver du uppfylla vissa kriterier.

Kriterier för att få bo i en studentbostad

1. Registrering

För att söka en studentbostad måste du vara registrerad sökande. Tryck här för att registrera dig och börja samla poäng. Glöm inte att fylla i att det är en studentbostad du söker. När du är registrerad börjar dina köpoäng att räknas och du får en (1) poäng per dag. Köpoängen är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med en annan persons poäng.

Tips! I din sökprenumeration anger du vilka önskemål du har för din nya bostad och kan även välja att få en notifikation via mejl när vi publicerar ett objekt som matchar dina önskemål!

2. Intresseanmälan

Här publicerar vi alla våra bostäder som är tillgängliga för uthyrning. Logga in på Mina sidor för att anmäla ditt intresse. Läs noggrant igenom all fakta som t.ex. hyra och inflyttningsdatum innan du gör en intresseanmälan, för att vara säker på att bostaden passar dig.

3. Erbjudande och visning

När sista dagen för intresseanmälan har passerat skickas ett erbjudande ut via mejl till de med högst köpoäng (dvs. längst kötid). Innan ett erbjudande skickas ut gör vi kontroller enligt vår uthyrningspolicy. Om du inte uppfyller våra krav och villkor, kommer erbjudandet gå vidare till personen med högst poäng efter dig.

I erbjudandet står viktig information som t.ex. vem du ska kontakta för visning (eller bilder) i de fall detta erbjuds. När du har fått ett erbjudande ska du inom angiven tid tacka ja eller nej via Mina sidor. Du kan tacka nej till samtliga erbjudanden utan att dina poäng påverkas.

4. Bostadsavtal

När svarstiden för erbjudandet har gått ut kommer den med högst köpoäng och som tackat Ja till bostaden erbjudas ett bostadsavtal, här nollställs även poängen. Poängen nollställs oavsett om du signerar ditt blivande bostadsavtal eller inte, alltså om du väljer att makulera bostadsavtalet.

Tänk på att om du har fler pågående intresseanmälningar kommer dessa samtidigt att raderas. Avtalet skickas digitalt via mejl för e-signering med BankID. Kontakta oss snarast möjligt om du inte kan signera avtalet med BankID.

5. Inflyttning

Nu är det äntligen dags att flytta in! Nycklar till din nya bostad kvitterar du ut hos Kalmarhems kundservice på Larmtorget 3 som tidigast kl. 12.00 dagen då ditt avtal startar. Infaller denna dag på en helg eller röd dag hämtar du istället nycklarna nästkommande vardag kl. 12.00, tänk på att du måste ta med din legitimation!

Här kan du läsa mer om din inflyttning