Du är nu vid innehållet

Läkarstudenter

Du som studerar Läkarprogrammet vid Linköpings universitet har möjlighet att välja Kalmar som studieort för din kliniska utbildning. Här guidar vi dig termin för termin om vad du behöver tänka på.
Innan du får ett erbjudande, säkerställer vi att du uppfyller våra kriterier för att bli ny kund hos Kalmarhem, läs mer om våra uthyrningsregler och krav här. När vi sedan skickar ett bostadsavtal till dig så nollställs dina köpoäng, oberoende om du sökt studentbostad hos oss på egen hand eller via din garanti.

Termin 3

Nu ska du snart önska studieort och får möjlighet att göra ett studieortsbesök i Kalmar. Om du inte har registrerat dig som sökande hos Kalmarhem är det viktigt att du gör det redan nu för att börja samla poäng om du skulle vilja söka bostad, bilplats eller förråd på egen hand. Du registrerar dig via Mina sidor.

Termin 4

Under denna termin ska du välja din studieort.

Termin 5

Du som blivit tilldelad Kalmar som studieort får nu önska bostad. Information om detta skickar studieortsadministratören på Region Kalmar län till dig via mejl. Du får önska bostadens storlek, en maxhyra samt önskat tillträdesdatum. Kalmarhem ser sedan över önskemålen och matchar i största möjliga mån en bostad efter dina önskemål.

Termin 6

Nu är det dags att flytta till Kalmar!
Senast två månader innan studiestart för termin 6 får du ett erbjudande som vi har matchat så gott det går med dina önskemål. Du tackar Ja till erbjudandet via Mina sidor.
Om du vill tacka Nej är det bra om du tidigare har börjat samla poäng för att söka bostad enligt våra ordinarie uthyrningsregler. Tänk på att du endast har bostadsgaranti en gång och får alltså bara ett erbjudande.

Om du väljer att inte svara inom angiven svarstid eller om du väljer att tacka Nej kommer bostadsgarantin vara förbrukad och vi hänvisar dig då till vårt ordinarie poängsystem. Då det krävs en manuell handläggning för att du ska kunna göra en intresseanmälan på en studentbostad hos Kalmarhem behöver du återkomma till oss via mejl med ett antagningsbevis eller registreringsintyg från LADOK så öppnar vi upp för dig att söka en vanlig bostad och studentbostad.

Vi önskar dig varmt välkommen!