Du är nu vid innehållet

Ungdomsbostad

Det är en speciell känsla att flytta hemifrån för första gången. En känsla vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att känna. För att underlätta för ungdomar att tidigt ta sig in på bostadsmarknaden erbjuder vi något som vi kallar för ungdomsbostäder.

Vem kan söka en ungdomsbostad?

Våra ungdomsbostäder kan sökas av dig som är mellan 18-25 år och folkbokförd i Kalmar kommun.

Kriterier för ungdomsbostäder

  • Kalmarhems ungdomsbostäder kan sökas av dig som är folkbokförd i Kalmar kommun och är mellan 18-25* år.
  • Kontraktstiden är på max 4 år.
  • Uthyrning sker enligt först till kvarn-principen. Du kan anmäla ditt intresse för flera bostäder samtidigt (max 5 st, förutsatt att fler finns tillgängliga) och vårt fastighetssystem kommer då att slumpa vilken av de intresseanmälda bostäderna som du får ett erbjudande på.
  • Uppsägningstiden är en (1) månad för dig som kund, och tre (3) månader för oss som hyresvärd.
  • Du får en köpoäng per dag under boendetiden, precis som vanligt.
  • Bostadsbyte, andrahandsuthyrning, inskrivning av sambo på bostadsavtal och/eller överlåtelse av bostadsavtal är inte tillåtet.
  • Våra ordinarie ekonomiska krav gäller, se nedan.

*kontraktsskrivning är möjligt t.o.m. dagen innan du fyller 26 år.

När du blir erbjuden en bostad hos oss har vi dessutom några krav som du måste uppfylla innan vi skriver ett avtal för din nya bostad. Vänligen läs våra fullständiga uthyrningsregler och krav innan du söker ungdomsbostad, eftersom det är ett krav att du uppfyller dessa.

Så här söker du ungdomsbostad

Bostäderna hyrs ut enligt ”först till kvarn”-principen till skillnad från vårt ordinarie kösystem gällande köpoäng.

Lediga ungdomsbostäder publiceras under Sök ledigt. Bostäderna är uppmärkta med ikonen för ungdomsbostad och benämningen ”Ungbo”. Du måste ha en aktiv sökprenumeration för bostad, för att kunna söka en ungdomsbostad.

Köpoängen nollställs när vi skapar bostadsavtalet men återfås i efterhand. Därefter får du en köpoäng per dag under boendetiden, precis som vanligt.

Vi erbjuder ungdomsboende i följande områden:

Våra ungdomsbostäder finns i det befintliga kvarteret Månstenen i Oxhagen som idag också utgörs av studentbostäder och vanliga bostäder. Ett centralt placerat läge med cykelavstånd till centrum.

Såhär gör du för att säga upp din ungdomsbostad

  • Hyresavtalet sägs upp via Mina sidor och signeras med ditt BankID.
  • Har du inget BankID måste avtalet sägas upp skriftligen via blankett för uppsägning av ungdomsbostad. Blanketten ska skrivas ut, signeras för hand och därefter postas eller lämnas in till oss. Det går också bra att ta en bild på uppsägningsblanketten och mejla den till oss, men den måste fortfarande signeras för hand.
  • Uppsägningstiden är en (1) månad och inleds vid kommande månadsskifte efter att uppsägningen kommit in.