Du är nu vid innehållet

Rökfritt boende

Den 1 januari 2019 införde vi rökfria bostäder i all vår nyproduktion. Detta innebär att den egna bostaden inklusive gemensamma ytor ska vara helt fria från rökning. Vi vill kunna erbjuda våra kunder en hälsosam och trivsam boendemiljö i rökfria bostäder och vi är övertygande om att detta kommer bidra till en ökad trivsel och bättre grannsämja.

Vad innebär rökfritt boende?

Rökfritt boende innebär att den egna bostaden samt eventuell balkong/uteplats, trapphus, gemensamma utrymmen och utemiljön i anknytning till fastigheten är rökfri. Det är alltså förbjudet att röka här. Detta innefattar även e-cigaretter och vattenpipor.

Som boende i en rökfri bostad signerar du en överenskommelse i form av ett villkorstillägg om att inte röka i din bostad till ditt hyresavtal. Förbindelsen gäller såväl för dig som boende som för besökare till din bostad. Förbindelsen gäller även för andrahandshyresgäst vid en eventuell andrahandsuthyrning.  Samtliga av våra nyproducerade bostäder där avtal skrivs från den 1 januari 2019 är rökfria.

Här finns våra rökfria bostäder

  • Beckasinen 4, Smålandsgatan 4 A (4 st bostäder)
  • Blickfånget, Alice Babs gata 1-3
  • Månstenen 5, Perstorpsvägen 21-23 och Kungsgårdsvägen 21-25
  • Korsnäbben 24, Nygatan 29
  • Kungsljuset 4, Lasarettsvägen 21
  • Karlslunda-Fagerhult 2:77, Pårydsgatan 11A-K
  • Tumlaren 2, Tolvmannagatan 10-24
  • Vecklaren 11, Timmermansgatan 42

Vilka regler gäller för rökning i fastigheter som inte är nyproduktion?

I vårt fastighetsbestånd ser vi gärna att du inte röker på din uteplats/balkong, men det finns inget förbud mot rökning. Eftersom många tycker att cigarettröken är obehaglig är det bra om du visar hänsyn till dina grannar genom att inte röka på balkongen. Om du blir störd av att grannen röker – prata gärna med hen och berätta att röken besvärar dig. Om du upplever allvarliga störningar på grund av rökande grannar kan du alltid vända dig till oss.

Rökning i en bostad kan innebära skador i bostaden, som exempelvis lukt, gulnande taper och annat som inte går bort. Om du röker i din bostad kan du få betala för de skador som uppstått när det är dags att flytta.Samtliga gemensamma utrymmen i våra fastigheter är helt rökfria. Rök inte utanför en entré eftersom röken kan ta sig in i ventilationen. Om du röker är det givetvis ditt ansvar att plocka upp fimpen efter dig.