Du är nu vid innehållet

Flytta in

För dig som har fått boende via studentbostadsgarantin anordnar vi särskilda inflyttardagar. När det närmar sig inflyttning för dig som ska börja studera under vår- eller höstterminen kommer vi att informera dig om vilka dagar du kan hämta ut nycklarna till din bostad. Denna information får du med ditt avtal.

Hämta nycklar

  • Den första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag, d.v.s. infaller den 1:a på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton får du hämta nycklarna först under nästkommande vardag tidigast kl. 12.00, vilket då blir din inflyttningsdag. Dina lägenhetsnycklar kvitterar du ut i vår Bobutik på Larmtorget 3. Glöm inte att ta med dig din legitimation!
  • Har du inte möjlighet att själv kvittera ut nycklarna måste du skriva en fullmakt, som du hittar här. Ditt ombud måste ha med sig fullmakten tillsammans med sin legitimation.
  • Vill du flytta in tidigare kan du fråga oss om den nuvarande kunden har godkänt att vi delar kontaktuppgifter. Kommer ni överens om en tidigare nyckelutlämning måste ni båda fylla i blanketten “Fullmakt för tidigare nyckelutlämning”, som finns här.

Är du inte nöjd med städningen?

  • Är du inte nöjd med hur föregående kund har städat bostaden ska du återkoppla till oss inom ett (1) dygn från det att du kvitterat ut nycklarna.
  • Tänk på att ta foton för underlag om du känner att du behöver städa innan vi kan komma till dig och se över städningen!
  • Har du synpunkter på att skicket på bostaden inte stämmer överens med besiktningsprotokollet ska du återkomma till oss inom sju (7) dygn. Dessa punkter går bra att skicka in via en felanmälan på Mina sidor för snabbare hantering.

Flyttanmälan

Du måste vara folkbokförd på den adress som bostadsavtalet avser under hela din boendetid hos oss, detta anmäler du till Skatteverket. För att vara säker på att få din post till din nya bostad anmäler du eftersändning hos Svensk Adressändring i god tid.

Hemförsäkring

  • Som boende hos oss måste du ha en giltig hemförsäkring. Det ingår i våra allmänna avtalsvillkor som du accepterar i samband med att du ingår ett bostadsavtal med oss.
  • En hemförsäkring ger dig möjlighet till ersättning om dina ägodelar skadas vid skadegörelse, brand, läckage, stöld etc. Vår försäkring täcker endast skador på våra fastigheter, och inte din personliga egendom.
  • Du måste ha en hemförsäkring även om du bara har en tillfällig bostad eller om du tror att dina saker inte har så högt värde.
  • Här kan du läsa mer om hemförsäkring.
Texten uppdaterades: 9 mars, 2023