Du är nu vid innehållet

Inför renoveringen

Här har vi samlat information som du behöver inför din flytt till det tillfälliga boendet och vad som är bra att veta under tiden vi renoverar.

Vad innebär det för mig under tiden ni renoverar min bostad?

Renoveringen i din bostad beräknas ta ca åtta veckor. Då det är en omfattande renovering går det inte att bo i bostaden under renoveringen, och du kommer därför att få bo i en evakueringsbostad i ditt kvarter under denna tid. Evakueringsbostaden är möblerad med sängar (4 RoK med fyra sängar och 3 RoK med tre sängar – finns behovet av fler sängar ska detta flyttas med från din bostad), bord, soffa, soffbord, matbord. Köksporslin finns.

Evakuering sker till en evakueringsbostad i likvärdig storlek (alternativt större) som din befintliga bostad. Evakueringsbostäderna finns på Cronstrands väg 23, 27, 59, 61.

Får jag ta med mig mina möbler till den tillfälliga bostaden?

Du kommer att få ta med dig det du behöver ha med dig till din tillfälliga bostad. Vi kommer att hjälpa dig med flytten till din tillfälliga bostad. Det du inte tar med dig kommer vi att förvara i en magasineringscontainer tills renoveringen är slutförd.

Får jag ha med mig mitt husdjur till evakueringsbostaden?

Det finns fyra evakueringsbostäder och i tre av dessa är det tillåtet att ha med sig husdjur. Vänligen kontakta oss om du är pälsdjurs-allergiker och önskar bo i den djurfria bostaden. OBS. Rökning inomhus är inte tillåtet i någon av evakueringsbostäderna.  

Vad gäller för min hemförsäkring under tiden jag bor i den tillfälliga bostaden?

Du behöver meddela ditt försäkringsbolag att du tillfälligt bor i en annan bostad. Detta för att det ska täcka skador om det mot förmodan skulle inträffa något i evakueringsbostaden under tiden du bor i den.  

Måste jag adressändra till den tillfälliga bostaden?

Om du har en morgontidning och du vill att den ska komma till din tillfälliga adress behöver du kontakta tidningsbolaget. Din vanliga post kommer att gå till din vanliga postbox, precis som idag. 

Kommer jag att ha bredband och tv-kanaler i min tillfälliga bostad?

Det finns fiber i evakueringsbostaden vilket innebär att du kan ta med dig eventuell TV, TV-box samt internet-router. Kontakta din internetleverantör och ange tillfällig flytt så flyttas ditt abonnemang kostnadsfritt till evakueringsbostadens adress.

Vad kommer jag att betala för hyra under tiden renoveringen utförs i min bostad?

Du kommer att betala din ordinarie hyra. 

Under vilka tider kommer renoveringsarbetet att utföras?

Arbetstiderna är normalt vardagar mellan 07.00 – 16.00 (avvikelser kan förekomma). Vi kommer i möjligaste mån undvika störande arbeten före kl. 07.00 och efter kl. 16.00. 

Vad krävs det av mig som boende?

Tålamod! Det kommer vara påfrestande under renoveringsperioden, men vi hoppas att vi med er hjälp ska kunna genomföra detta projekt till allas belåtenhet.