Du är nu vid innehållet

Möt våra medarbetare – Emmie

Hej Emmie! Vad jobbar du med?

Jag arbetar som HR-partner hos Kalmarhem, vilket jag har gjort sedan april 2021.

Vad har du för bakgrund?

Jag har studerat en 3-årig linje i Kalmar inom Human Resource Management och under mitt sista år arbetade jag extra på ett rekrytering- och bemanningsföretag som rekryteringsassistent. Efter examen arbetade jag heltid på samma arbetsplats fast då som konsultchef, vilket jag gjorde under ett par år innan jag påbörjade en liknande tjänst i ett större rekrytering- och bemanningsföretag i Kalmar. Rollen som konsultchef fokuserar mycket på chefskap i en utmanade miljö eftersom ens konsulter inte sitter på samma arbetsplats som dig själv. Efter att jag utvecklat och utmanat mitt ledarskap under några år kände jag att jag ville komplettera min kunskap ytterligare inom HR och då kom tjänsten som HR-partner upp hos Kalmarhem. Som klippt och skuren för mig!

Vad lockade dig till att börja arbeta som HR-partner hos Kalmarhem?

Variationen i rollen, helt klart. Jag utvecklas varje dag här på Kalmarhem och varje vecka hoppar jag in i ett nytt ärende som utmanar mig. Sedan jag började i april har mycket tid gått till att lära känna alla fantastiska medarbetare och blicka tillbaka på hur de tidigare jobbat inom HR-området, för att enklare kunna skapa mig en bild av organisationen. Det har varit utmanade och väldigt kul.

Vad hade du för förväntningar på rollen innan du började – och har de införlivats?

Redan på intervjun fick jag en känsla av att Kalmarhem satsar på mjuka värden och att varje chef samt arbetsledare la stor vikt vid exempelvis arbetsmiljö och personalrelaterade frågor. Det var väldigt viktigt för mig att jag hamnade på en arbetsplats som drivs av dessa frågor. Jag fick även en känsla av att Kalmarhem hade ett öppet och vänligt klimat. En intervjusituation kan i vissa fall upplevas som lite jobbig, men jag har nog aldrig skrattat så mycket under en arbetsintervju som jag gjorde när jag kom hit. Det var högt i tak och alla bjöd på sig själva.

Vad är det roligaste i din roll?

Att få arbeta inom HR på ett företag som värnar så mycket om sina anställda och som väljer att lägga mycket tid och resurser på det strategiska kulturarbetet. Företagskultur är inte enbart en fråga för HR, utan för hela organisationen. Vi är certifierade enligt Great Place To Work och har precis infört ett system som ger oss verktygen för att ta temperaturen på hur våra medarbetare mår, höja deras engagemang och göra mätbara prestationsförbättringar.

Det är givande och kul att få tillhöra en organisation som uppmanar till nytänkande och förändring. Vi lever i en värld av konstant förändring, vilket innebär att alla organisationer måste utvecklas. Ingen fråga är för stor eller för liten att ta tag i hos Kalmarhem.

Hur ser din roll som HR-partner ut?

Det är en bred fråga eftersom den är väldigt varierande… men för mig handlar mitt arbete om att alltid försöka tänka ett steg före och att ha ett långsiktigt perspektiv på det jag gör. Mitt fokus ligger i att skapa en fantastisk arbetsplats tillsammans med alla medarbetare och chefer. Jag arbetar bland annat med vår arbetsmiljö och hälsa, arbetsrätt i olika frågor, vår organisationskultur, rekrytering och att ta fram olika riktlinjer och strategier.