Du är nu vid innehållet

Hemförsäkring

En hemförsäkring skyddar dig ekonomiskt om något skulle hända med dina saker. Om något går sönder, det uppstår en vattenskada eller om det börjar brinna är det genom din hemförsäkring som du kan erbjudas ersättning.

Att vara oförsäkrad är att utsätta sig för stora risker

När du bor hos oss måste du ha en giltig hemförsäkring. Det ingår i våra allmänna avtalsvillkor som du accepterar i samband med att du ingår ett bostadsavtal med oss.

Du väljer själv vilket försäkringsbolag du tecknar den hos och försäkringen ska gälla från den dagen du flyttar in hos oss till den dagen du väljer att flytta ut.

Vi som hyresvärd ersätter inte kostnader för något som blir stulet eller om något skulle brinna upp i din bostad. Det kan tvärtom bli så att du som boende blir skyldig att betala skadestånd till oss om du eller någon annan i ditt hushåll har orsakat en skada i bostaden eller fastigheten. Att glömma vattenkranen på med översvämning och vattenskador som följd är exempelvis inte helt ovanligt och det kan bli riktigt kostsamt om du inte är försäkrad.

Tänk på att du måste ha en hemförsäkring även om du bara har en tillfällig bostad eller om du tror att dina saker inte har så högt värde. Om du hyr ut din bostad i andrahand måste din andrahandshyresgäst teckna en egen hemförsäkring. Att vara oförsäkrad är att utsätta sig för stora risker.

En hemförsäkring skyddar mer än dina saker

Hemförsäkringen är en trygghet som täcker mer än bara skador i hemmet. Du kan till exempel få ersättning om något blir stulet, ID-stöld, om du behöver anlita en advokat eller om någon skulle kräva dig på skadestånd. I de flesta hemförsäkringar ingår dessutom reseskydd. Kontrollera vad som ingår i just din försäkring, så att du är förberedd om olyckan är framme.