Du är nu vid innehållet

Bli sökande

Vi har ca 5000 bostäder i olika storlekar med olika förutsättningar utspridda i flera olika områden runt om i Kalmar. Vi erbjuder såväl traditionella bostäder som studentbostäder , 70+boende och ungdomsbostäder.

5 steg till ditt nya hem!

  1. Registrering

Har du hittat en lägenhet du är intresserad av? Då måste du först och främst vara registrerad som sökande hos oss. Det gör du enklast här på vår hemsida, men vi kan såklart hjälpa dig om du besöker oss i vår Bobutik. Du måste vara minst 18 år för att kunna registrera dig som sökande. När du är registrerad och har startat en sökprenumeration för lägenhet börjar dina köpoäng räknas och du får då en (1) poäng per dag. Köpoängen är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med en annan persons poäng.

Tänk på att logga in minst en gång var tolfte månad (dvs. en gång per år) – gör du inte det kommer din kötid automatiskt försvinna och vi har ingen möjlighet att återställa förlorad tid.

Läs gärna igenom våra uthyrningsregler och krav.

Tips! I din sökprenumeration anger du vilka önskemål du har för din nya bostad och kan även välja att få en notifikation via mejl när vi publicerar ett objekt som matchar dina önskemål!

  1. Intresseanmälan

På vår hemsida publicerar vi alla våra lägenheter som är tillgängliga för uthyrning, logga in på Mina sidor för att anmäla ditt intresse. På alla våra objekt finns det ett angivet datum för när du senast kan anmäla ditt intresse. Titta noga på all fakta som t.ex. hyra och inflyttningsdatum innan du gör en intresseanmälan för att vara säker på att lägenheten passar dig.

  1. Erbjudande och visning

När sista dagen för intresseanmälan har passerat skickas ett erbjudande ut via mejl till de med högst köpoäng (dvs. längst kötid). Innan ett erbjudande skickas ut gör vi kontroller enligt vår uthyrningspolicy. Om du inte uppfyller våra krav och villkor, kommer erbjudandet gå vidare till personen med högst poäng efter dig. I erbjudandet står viktig information som t.ex. vem du ska kontakta för visning i de fall detta erbjuds eller för bilder. När du har fått ett erbjudande ska du inom angiven tid tacka Ja eller Nej via Mina sidor. Du kan tacka Nej till samtliga erbjudanden utan att dina poäng påverkas.

  1. Bostadsavtal

När svarstiden för erbjudandet har gått ut kommer den med högst köpoäng och som tackat Ja till lägenheten erbjudas ett bostadsavtal, här nollställs även poängen. Poängen nollställs oavsett om du signerar ditt blivande bostadsavtal eller inte, alltså om du väljer att makulera bostadsavtalet. Tänk också på att om du har fler pågående intresseanmälningar kommer dessa samtidigt att raderas. Avtalet skickas digitalt via mejl för e-signering med BankID. Kontakta oss snarast möjligt om du inte kan signera avtalet med BankID.

  1. Inflyttning

Nu är det äntligen dags att flytta in! Nycklar till din nya bostad kvitterar du ut hos Kalmarhems kundservice på Larmtorget 3 som tidigast kl. 12.00 dagen då ditt avtal startar. Infaller denna dag på en helg eller röd dag hämtar du istället nycklarna nästkommande vardag kl. 12.00, tänk på att du måste ta med din legitimation!

Här kan du läsa mer om din inflyttning

Vid nyckelutlämningen får du en kopia på det senaste besiktningsprotokollet (gäller ej vid nyproduktion). Du ska omgående kontrollera att innehållet i protokollet stämmer med din uppfattning om bostadens skick. Kontakta vår kundservice om du har frågor eller funderingar.

Välkommen till Kalmarhem!

Texten uppdaterades: 16 augusti, 2021