Du är nu vid innehållet

Våra boendeformer

Nedan beskriver vi de olika boendeformerna vi erbjuder dig som student. Vad som ingår i våra olika boendeformer kan skilja sig från kvarter till kvarter, vänligen se våra områdessidor för att få mer information om vad som gäller för just ditt kvarter.

Studentbostad

Vi erbjuder studentbostäder i storlekar från ett till tre rum och kök. Dessa bostäder har ett eget kök, toalett och dusch.

Bostadstyp:
(I faktarutan vid lediga bostäder benämner vi våra olika boendeformer enligt nedan)

 • Student 1 rum och kök
 • Student 2 rum och kök
 • Student 3 rum och kök

Studentbostad med kokvrå eller kokskåp

Studentbostad med kokskåp innebär att det finns ett litet kök, oftast i ett skåp, i din bostad. Kokvrå är ett mindre kök. Det kan vara olika hur det ser ut, men det finns oftast en liten kyl med ett frysfack och en kokplatta. Om det inte finns någon ugn i bostaden finns det oftast en gemensam ugn i ett separat rum.

Bostadstyp:
(I faktarutan vid lediga bostäder benämner vi våra olika boendeformer enligt nedan)

 • Student 1 rum och kokvrå
 • Student 2 rum och kokvrå
 • Student 1 rum och kokskåp
 • Student 2 rum och kokskåp
 • Student 1 rum, kokskåp, gem WC (delad toalett/dusch)

Studentrum med delat kök / studentrum med delat kök och delad WC

Att bo i ett studentrum med delat kök eller delat kök och delad wc innebär vanligtvis att rummen ligger på rad, längs en korridor, med flera grannar på samma våningsplan.

Du har ditt eget rum och du kan låsa om dig precis som i en vanlig bostad. Rummen är vanligtvis möblerade och innehåller då ett basmöblemang med säng, bokhylla, skrivbord, stol och taklampa.

Att bo här innebär att du delar kök med dina korridorsgrannar. Ibland delar du även toalett och dusch med din närmsta granne. Som boende i ett studentrum får du inte dela ditt boende med en kompis eller en partner.  Vänligen observera att det inte är tillåtet att ha ett husdjur när du bor här.

Bostadstyp:
(I faktarutan vid lediga bostäder benämner vi våra olika boendeformer enligt nedan)

 • Student 1 rum och delat kök
 • Student 1 rum och delat kök/wc
 • Student 2 rum och delat kök

Studentbostad möblerad

Ett möblerat studentboende innebär att rummet är utrustade med ett basmöblemang med säng (90 cm), bokhylla, skrivbord, stol och taklampa.

10 månaders hyra

En studentbostad med 10-månadershyra är hyresfri mellan 16 juni-15 aug. Det innebär att grundhyran är reducerad till halva beloppet på din faktura för juni och augusti samt helt reducerad i juli. Självklart löper ditt hyresavtal vidare som vanligt fram tills du väljer att säga upp det.

Internet och eventuell individuell mätning av hushållsel och/eller varmvatten debiteras som vanligt på hyresfakturan även under sommaren. Det är endast grundhyran som sänks under denna period.

De flesta av våra studentboenden har 10 månaders hyra, men vi har även några studentboenden med 12 månaders hyra. Det innebär helt enkelt att du betalar hyra 12 månader om året.

Generella regler

Vänligen observera att det inte är tillåtet att ha ett husdjur när du bor bostad med gemensamt kök, gemensamt kök/WC.

Det är inte tillåtet att bo fler än en person i ett korridorsrum. Du får alltså inte dela rum med en kompis eller en partner.

Max antal boende personer per bostad

Studentrum med delat kök och/eller WC/dusch Max en (1) person
Ett rum och kök Max tre (3) personer
Två rum och kök Max fyra (4) personer
Tre rum och kök Max sex (6) personer
Fyra rum och kök Max åtta (8) personer
Fem rum och kök Max tio (10) personer