Du är nu vid innehållet

Våra studentområden

Med ca 1 200 studentbostäder i flera olika områden är vi den största hyresvärden i Kalmar kommun. Här kan du läsa om våra olika studentområden där vi erbjuder boende till dig som student!

Klicka på navigeringslänkarna nedan för att läsa mer om våra bostadsområden.

Beckasinen
Duvan
Ejdern
Gladan
Havren
Häggen
Inspektoren
Konvaljen
Korsnäbben
Månstenen
Poppeln
Rubinen
Vallmon

Beckasinen

I kvarteret Beckasinen kan du bo i någon av våra 166 studentbostäder i ett centralt kvarter endast ett stenkast från stadskärnan och centralstationen.

Läs mer

Duvan

I kvarteret Duvan kan du bo i någon av våra 34 studentbostäder på Smålandsgatan eller Esplanaden. Kvarteret är centralt beläget med närhet till såväl stad som vacker natur och badmöjligheter.

Läs mer

Ejdern

På Linnégatan och Fabriksgatan kan du bo i något av våra 78 studentrum.

Läs mer

Gladan

I kvarteret Gladan erbjuder vi studentbostäder i form av två studentbostäder och 37 studentrum fördelade på tre våningsplan. Studentrummen har egen toalett/dusch. 13 studenter delar på ett gemensamt kök och allrum på varje våningsplan. Kök och allrum är möblerade med matbord, stolar och soffgrupp

Läs mer

Havren

I kvarteret Havren 1 kan du bo i någon av våra 156 studentbostäder. Våning fyra utgörs av två studentbostäder om två rum och kök (totalt 12 stycken) och på bottenplan finns studentbostäder om 1 rum och kokskåp (totalt sex stycken).

Läs mer

Häggen 8

I kvarteret Häggen kan du som student bo på Bremergatan 19 – 25 (40 korridorrum) eller Södra vägen 1 (12 korridorrum).

Läs mer

Inspektoren

I kvarteret Inspektoren kan du bo i en av våra sex studentbostäder om 2 rum och kök. Gemensam tvättstuga finns i varje fastighet.

Läs mer

Konvaljen (Falkenbergshuset)

Falkenbergshuset var en gång i tiden ett hem för mindre bemedlade Kalmarbor, numera är fastigheten ombyggd till studentbostäder och här kan vi erbjuda 30 studentboenden. I ombyggnationen har tidsenliga detaljer bevarats i huset vilket skapar en historisk atmosfär till studentboenden.

Läs mer

Korsnäbben

I kvarteret Korsnäbben kan du bo i något av våra 98 studentrum.

Läs mer

Månstenen

I kvarteret Månstenen kan du bo i någon av våra 203 nyproducerade (2019/20) bostäder där vi erbjuder studentbostäder och ungdomsbostäder.

Läs mer

Poppeln

I kvarteret Poppeln kan du bo i någon av våra 46 studentbostäder eller studentrum. Sex av studentrummen delar kök och WC medan resterande har ett eget mindre kök och egen toalett med dusch. På bottenvåningen finns tillgång till ett gemensamt kök med ugn och frysar.

Läs mer

Rubinen

Kvarteret Rubinen ligger i Oxhagen som är en trivsam stadsdel ca 2 kilometer nordväst om Kalmar stadskärna där du bor du med närhet till skola, köpcentrum med stormarknad, apotek och bowlinghall.

Läs mer

Vallmon

I kvarteret Vallmon kan du som student bo på Falkenbergsvägen 25 eller Sjöbrings väg 4. Gemensam tvättstuga finns i kvarterets gårdshus.

Läs mer