Du är nu vid innehållet

Bilplatser

Här har vi samlat information till dig som hyr bilplats hos oss. Vid bilkörning i eller kring våra bostadsområden behöver vi alla visa hänsyn och köra försiktigt med tanke på boende och lekande barn, därför är det generellt en låg hastighet som gäller. Tänk på att inte parkera på eller köra över gräsytor eftersom de inte är gjorda för biltrafik.

Parkeringsböter

Har någon parkerat sin bil på din parkeringsplats är det Securitas du ska vända dig till för att få hjälp, du når Securitas på telefon 0771 – 767 000. Tänk på att parkeringskortet ska ligga synligt i bilens framruta. Är parkeringskortet solblekt tar du med dig det, tillsammans med din legitimation, till Bobutiken så ordnar vi ett nytt till dig.

Vill du bestrida din parkeringsbot (parkeringsanmärkning) kontaktar du HOJAB (mån- fre kl. 08.00- 17.00) på telefon 08 – 735 29 99 eller parkering@sveaekonomi.se.

P-kort

I kvarteren Blickfånget, Bärnstenen, Frikadellen, Korsnäbben, Kungsfågeln, Kungsljuset, Månstenen och Tornet måste du kvittera ut ett parkeringskort, se information om vilket kvarter din bilplats ligger i under Fastighetsbeteckning i ditt bilplatsavtal. Parkeringskortet ska ligga synligt i bilens framruta.

P-kort som ingår i bostaden

I vissa kvarter ingår ett P-kort som kvitteras ut tillsammans med nycklarna till den nya bostaden. Parkering sker då i mån av plats på områdesparkering.

P-kort ingår i följande kvarter: Bergkristallen 2, Dragkroken 9, Ejdern, Havren, Ljungby 16:125, Marmorn, Porfyren, Poppeln 1, Rubinen 1, Smältardrängen 1, Tegelslagaren 1, Telemarken, Vallmon 016 (Sjöbrings väg 4) och Vecklaren.

Borttappat P-kort

Har du tappat bort ditt parkeringskort kostar det 500 kr att få ett nytt, detta debiteras på din nästkommande hyresavi. Kom in till Bobutiken på Larmtorget 3 med din legitimation så gör vi ett nytt till dig. Har ditt parkeringskort gått sönder tar du med dig delarna in till oss, så ordnar vi ett nytt till dig kostnadsfritt.

Texten uppdaterades: 20 september, 2021