Du är nu vid innehållet

El

Elnätsavtal – vi anmäler åt dig

I samband med att du signerar ditt bostadsavtal utför vi en anmälan till en elnätsleverantör. Vilken elnätsleverantör du har beror på vart i vårt bostadsbestånd du bor.

  • Kalmar Energi ansvarar för elnätet i Kalmar tätort.
  • EON ansvarar för elnätet för våra områden i Lindsdal, Ljungbyholm, Rinkabyholm och Smedby.

Elhandelsavtal – du väljer själv

Utöver en elnätsleverantör bör du som kund* hos oss göra ett aktivt val av elhandelsbolag. Om du inte gör något val kommer du automatiskt att få ett så kallat anvisningsavtal hos elnätsleverantören vilket är betydligt dyrare än både rörliga och fasta avtal. Elhandelsavtal kan du med fördel jämföra på exempelvis Elskling.

*Gäller inte dig som bor i en bostad med individuell mätning eller el som ingår i hyran. Kontrollera ditt hyresavtal om du är osäker på vad som gäller för just din bostad.

Välj gärna el märkt med Bra miljöval

  • El märkt med Bra Miljöval är förnybar och bättre för klimatet, den bidrar även till att elproduktionens påfrestningar på miljön minskar.
  • Energibolag som väljer att erbjuda miljömärkt el måste leva upp till hårda miljökrav som kontrolleras varje år.
  • Genom att välja el märkt med Bra miljöval får du 100 % förnybar el, men bara från anläggningar som Bra Miljöval godkänt.

Ska du flytta?

I samband med flytt säger vi upp elnätsavtalet åt dig.

Det är ditt ansvar att säga upp eller flytta med ditt elhandelsavtal. Tänk på att elhandelsavtalet ska gälla under hela avtalstiden, vilket inkluderar uppsägningstiden. Om du säger upp elhandelsavtalet innan bostadsavtalet löper ut blir du debiterad i efterhand för den el du förbrukat utan avtal, alltså anvisningsel. Den elen är dyrare än den du får via elhandelsavtalet. Vid vidarefakturering av för tidigt uppsagda elhandelsavtal tillkommer en administrativ avgift (70 kr).

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på i samband med en flytt.