Ska du flytta ifrån oss?

Du är nu vid innehållet

Flytta ut

Är det dags att flytta ifrån oss? Då är det ett par saker du måste tänka på. 

Vad ska jag säga upp?

Ditt hyresavtal måste sägas upp skriftligen via blanketten för uppsägning och skickas, mejlas, eller lämnas sedan in till oss. Uppsägningstiden är tre månader och inleds vid kommande månadsskifte efter att uppsägningen kommit in. Uppgifter om din uppsägningstid står på ditt bostadsavtal, läs igenom det om du blir osäker!

Observera att samtliga avtalssinnehavare måste signera blanketten.

Tänk på att du själv måste säga upp eventuella abonnemang för bredband och/eller TV.

Vad säger Kalmarhem upp åt mig?

Kalmarhem ansvarar för att ditt elabonnemang hos Kalmar Energi respektive EON avslutas i samband med att du flyttar. Även eventuella sidoavtal (P-plats/garage/förråd) som har samband med bostaden sägs upp om inte annat har avtalats, t.ex. via en notering på uppsägningsblanketten.

Besiktning

I samband med uppsägningen bokas en tid in för besiktning av din lägenhet. Besiktningen genomförs i vanliga fall ca 4 – 8 veckor från det datum du sagt upp din bostad. Vid detta besiktningstillfälle bokas en avflyttningsbesiktning in.

Vad händer när jag har sagt upp min bostad?

När du har sagt upp din bostad kan det bli aktuellt med en visning för eventuella nya hyresgäster. Du som nuvarande hyresgäst visar då upp bostaden för de som har sökt och fått ett erbjudande. Hyr du ut din bostad i andrahand är det fortfarande du som förstahandshyresgäst som ansvarar över att antingen du eller din andrahandshyresgäst håller i visningen.

Lägenheten ska vara i så bra skick som möjligt när du flyttar ut, för att nästa hyresgäst ska kunna trivas och flytta in i ett välstädat boende. Använd gärna vår checklista för flyttstädning så att du inte missar något! Om flyttstädningen inte godkänns av oss, riskerar du att få betala den kostnad som uppstår då vi måste anlita ett städföretag. Tänk därför på vikten av att du lämnar bostaden i det skick du själv önskar finna den!

Senast kl. 12.00 första vardagen efter att ditt bostadsavtal har gått ut ska samtliga nycklar återlämnas till oss på vårt huvudkontor (Larmtorget 3). Tänk på att samtliga nycklar ska lämnas in, alltså nyckel till tvättstuga, förråd, eventuell bomnyckel etc. Saknas det någon nyckel blir du dessvärre skyldig att betala för ett cylinderbyte, så kontrollera en extra gång att alla nycklarna finns med!