Du är nu vid innehållet

Efter renoveringen

Bra att veta inför flytten tillbaka till din bostad

Behöver jag städa evakueringsbostaden innan jag lämnar den?

Ja, du behöver göra en lättare flyttstädning när det är dags att flytta från den tillfälliga bostaden. Se vår checklista för tips.

Slutbesiktning

Inför att du får flytta tillbaka till din bostad kommer det att göras en slutbesiktning för att du ska veta att allt är kontrollerat och godkänt innan du kan flytta hem igen.  

Lamppropp

I samband med renoveringen kommer vi att byta all el. Alla uttag blir jordade. Vid nyinstallation av uttag för taklampor finns det regler som säger att detta ska göras med den nya typen av lamppropp (DCL) som är standardiserad inom EU sedan 2019. Detta berör endast lamputtag, vägguttag berörs inte av den nya standarden.

Om du har en/flera taklampor behöver du med anledning av detta byta ut dina befintliga lampproppar till lamppropp med den nya EU-standarden.  (Se bild)

Lamppropp med ny EU-standard

Den nya lampproppen heter DCL (Devices for Connections of Luminaires) och är jämfört med tidigare lamppropp mer långsmal med tre stift på rad.

Om du har en lampa med en äldre lamppropp likt nedan behöver du byta ut denna till en DCL-lamppropp. Detta byte bör göras av fackman.