Du är nu vid innehållet

Andrahandsuthyrning

Vill du hyra ut din lägenhet i andrahand?

Hos oss kan du ansöka om att tillfälligt få hyra ut din bostad i andrahand från 6 månader med möjlighet till förlängning i upp till ett år. Ett godkännande från oss är ett krav för att du ska få hyra ut din bostad. En lägenhet som hyrs ut utan vårt godkännande räknas som en olovlig andrahandsuthyrning och det kan innebära att du förlorar ditt hyresavtal med oss. Läs gärna på om vad som gäller för en andrahandsuthyrning hos Hyresgästföreningen innan du ansöker.

Hur går jag tillväga?

För att ansöka om andrahandsuthyrning ska du fylla i blanketten för ansökan om andrahandsuthyrning och skicka eller lämna in till oss, blanketten hittar du här.

I blanketten anger du vilket skäl du har till din ansökan om andrahandsuthyrning. Giltiga skäl är studier, arbete eller tjänstgöring på annan ort, längre resor samt ”provbo” som sambo. Om ditt skäl är att du ska studera eller arbeta på annan ort, ska ett antagningsbesked, anställningsbevis och/eller annat underlag bifogas till handlingarna för att styrka anledningen till varför du vill hyra ut din lägenhet i andrahand.

Handläggningstiden för ärenden gällande andrahandsuthyrning är ca 3 veckor.