Du är nu vid innehållet

Bilplats och förråd

Du kan ansöka om att få hyra en bilplats, laddplats för elbil och/eller ett förråd oavsett om du är boende hos Kalmarhem eller inte. Våra befintliga kunder med bostadsavtal har däremot förtur på samtliga bilplatser och förråd som är till uthyrning.

Så här söker du en bilplats och/eller ett förråd

 • Uthyrningsprocessen för bilplats och förråd är densamma som för bostad och du kan söka upp till tio (10) objekt samtidigt.
 • För att söka bilplats och/eller förråd behöver du vara registrerad på Mina sidor och ha startat en sökprenumeration, det gör du här!

Bilplats

Bilplatserna är endast avsedda för motorfordon. Fordon som är i sådant skick att det av Kalmarhem bedöms vara fordonsvrak får inte uppställas på bilplatsen, inte heller husbilar, husvagnar eller andra släpfordon.

När du hyr en bilplats hos oss, kan moms (25%) tillkomma enligt mervärdesskattelagen. Som företag är vi skyldiga att lägga på moms för uthyrning av bilplatser. Om du har ett bostadsavtal hos Kalmarhem och bilplatsen du söker ligger i samma fastighetskomplex eller i nära anslutning till bostaden tillkommer ingen moms. De hyror som visas på hemsidan och i bilplatsavtalet är grundhyra exkl. moms. Varje år sker en procentuell höjning för hyran av bilplats. Vill du läsa mer om skatteplikt för bilplatser hittar du mer information här.

Laddplats för elbil

Vi arbetar starkt för att främja omställningen från fossila bränslen och erbjuder idag över hundra laddplatser för elbilar och plug-in hybrider i våra olika bostadsområden. Våra laddplatser för elbil går att hyra oavsett om du har ett bostadsavtal hos Kalmarhem eller inte. För att få hyra en laddplats från oss krävs det att du har en elbil eller en laddhybridbil.

Information om våra laddstationer

 • Laddström: 16A 1-Fas, 3,7kW
 • Uttag: Typ 2 (europastandard)

Laddstationen har en integrerad CC-Modul som sköter kommunikationen mellan laddstation och elfordonet (MODE 3 laddning). Som kund behöver du en egen kabel för att kunna ladda.

OBS! Endast elbilar och plug-in hybrider får laddas i våra laddstationer. Det är inte tillåtet att ladda din bil i andra eluttag som kan finnas i garaget eller på parkeringsplatsen.

Vad kostar det att hyra en laddplats?

För dig med bostadsavtal hos Kalmarhem:
Laddplats (inkl. el) kostar 150kr/månad utöver den normala parkeringsavgiften (+ eventuell moms*).

För dig utan bostadsavtal hos Kalmarhem:
Laddplats kostar 150kr/månad utöver den normala parkeringsavgiften (+ eventuell moms*) samt 250 kr/månad för elen.

OBS. Från och med den 1 augusti 2023 börjar vi debitera 3,5kr/kWh för elen som förbrukas från laddstolparna*. Debitering kommer att ske genom debiteringssystemet ChargeNode. Mer information kommer att skickas ut från oss i god tid innan elen börjar debiteras.

*Från och med 1/8 gäller följande:

För dig med bostadsavtal hos Kalmarhem:
Laddplats kostar 150kr/månad utöver den normala parkeringsavgiften (+ eventuell moms*). Utöver detta tillkommer kostnad för förbrukad el, 3,5kr/kWh. Debitering sker via ChargeNode, se information nedan.

För dig utan bostadsavtal hos Kalmarhem:
Laddplats kostar 150kr/månad utöver den normala parkeringsavgiften (+ eventuell moms*). Utöver detta tillkommer kostnad för förbrukad el, 3,5kr/kWh. Debitering sker via ChargeNode, se information nedan.

ChargeNode – bekymmersfri elbilsladdning

Från och med den 1 augusti 2023 kommer laddning samt debitering av el från laddstolpar ske genom debiteringssystemet ChargeNode. Aktiveringen av ChargeNodes laddtjänst kommer ske löpande på samtliga av våra laddstolpar under maj-juni. När din laddstolpe har fått en ChargeNode-dekal betyder det att laddstjänsten är aktiverad och du kan då börja ladda i appen.

Så här kommer du i gång med ChargeNode

 1. Ladda ner CargeNodes app
 2. Registrera ett konto
 3. Logga in i appen och följ instruktionerna för att starta laddning av din bil

Dragning av genomförda laddningar sker den 28:e varje månad. Debiteringen sker på det betalkort du har registrerat i appen.

Problem med att ladda?
Skulle du få problem att ladda finns ChargeNodes kundtjänst tillgängliga dygnet runt på 010 – 205 10 55. Det går också bra att mejla till support@chargenode.eu

Vi erbjuder laddplatser i våra gemensamhetsgarage och/eller parkeringsplatser i följande områden:

 • Bremerlyckan (Häggen 8),
 • Funkabo (Kämpaleken 1, Tornet 1)
 • Kvarnholmen (Bryggaren 23)
 • Karlssons äng (Blickfånget)
 • Lindsdal (Dragkroken 9)
 • Ljungbyholm (Ljungby 16:125)
 • Malmen (Beckasinen 42, Hajen 6)
 • Norrgårdsgärdet (Tumlaren 2)
 • Norrliden (Marmorn 1, Porfyren 1)
 • Oxhagen (Bergkristallen 1, Diamanten 1)
 • Stensberg (Konvaljen 1)
 • Stensö (Kungsljuset 4, Lunden 1)
 • Varvsholmen (Kalmarsund 1,3)

Förråd

Förråden får enbart användas som lagerutrymme/förvaring/förråd. Det är inte tillåtet att övernatta i utrymmet eller bedriva någon form av verksamhet. Överträdelse mot dessa regler är ett skäl för direkt uppsägning.