Du är nu vid innehållet

Trygghet och trivsel

Att du som bor hos oss trivs och känner dig trygg i ditt kvarter är otroligt viktigt för oss. Som boende i ett flerfamiljshus finns många möjligheter till gemenskap och trivsel, men det ställer också krav på att visa hänsyn och att inte störa grannar, oavsett tid på dygnet.

I ett flerfamiljshus är det sällan helt tyst men du ska aldrig behöva acceptera skrik och bråk, hög musik en längre period eller spring i trapphus. Alla har rätt till lugn och ro i sitt hem.

Vi uppmanar alla att visa respekt och förståelse för varandra. Genom att visa hänsyn till varandra ökar förutsättningarna att både du och dina grannar ska få det trivsamma boendet som ni båda önskar. En bra kontakt med grannar leder ofta till en ökad gemenskap och trygghet. Kanske kan din granne hålla ett öga på din bostad om du ska resa i väg?

Min granne stör mig

Upplever du att du blir störd i din bostad ska du i första hand, om möjligt, prata med din granne eftersom personen kanske inte ens är medveten om att du blir störd. Om det inte leder till någon förändring kontaktar du vår kundservice, så hjälper vi dig vidare. Utanför våra öppettider kontaktar du Trygghet och säkerhet på telefon 010 – 357 00 01.

Här kan du läsa mer om störningar och hur du går tillväga om du blir störd i din bostad.

Misstanke om brott

Om du misstänker att ett brott sker ska du kontakta polisen. Ring 112 vid akuta händelser som till exempel bråk eller slagsmål. För ärenden som inte är pågående eller akuta ringer du i stället 114 14.
Via polisens hemsida kan du enkelt lämna tips eller anmäla ett brott!

Är du orolig av omtanke för din granne?

Misstänker du att något inte står rätt till hos din granne? Du har ingen skyldighet att kontakta oss om du anar oråd, men ibland kan ett samtal göra stor skillnad för den som eventuellt far illa. Vid misstanke om barn som far illa kan du göra en anonym orosanmälan via Kalmar kommuns e-tjänst. Även om din orosanmälan inte gäller ett barn kan du ringa Kalmar kommuns växel på 010 – 352 00 00 för att bli kopplad till rätt person, och för akut anmälan utanför kontorstid finns Sydostjouren på telefon 020 – 45 39 00.

Entré och trapphus

Låna aldrig ut dina passerbrickor eller tags till obehöriga. Lämna inte entré- källare- eller andra ytterdörrar öppna och obevakade under längre tid och se till att dörren stängs ordentligt efter dig.

För allas trivsel, men framförallt säkerhet, ska trapphuset hållas fritt från barnvagnar, cyklar etc. så att räddningspersonal kommer fram om olyckan skulle vara framme.

Vi bär alltid vår Kalmarhem-legitimation

För att du ska känna igen oss bär vi alltid vår Kalmarhem-legitimation. När vi ska utföra servicearbeten hos dig behöver vi komma in i din bostad. Om du inte kommer vara hemma under tiden vi utför servicearbetet kan du hänga din nyckel i kedjan som är fäst i tuben. Vi har ingen huvudnyckel till din bostad utan kan enbart öppna tublåset som sitter intill eller i din ytterdörr och vi går aldrig in i din bostad utan ditt medgivande.