Du är nu vid innehållet

Student

För att söka en studentbostad måste du vara registrerad sökande och uppfylla våra krav för godkännande som ny kund. Var noga med att fylla i att det är en studentbostad du söker.

Från det datumet du registrerar dig börjar du samla köpoäng. Tänk på att logga in minst en gång var tolfte månad för att uppdatera din ansökan – annars kommer ditt konto och insamlade köpoäng automatiskt försvinna och vi har ingen möjlighet att återställa förlorade köpoäng.

Se till att dina kontaktuppgifter är aktuella och uppdaterade så att vi kan komma i kontakt med dig om vi har en bostad som passar dina kriterier!

När vi skickar ett bostadsavtal till dig, så nollställs dina köpoäng. Därefter får du, precis som vanligt, en (1) poäng per dag. Våra lediga studentbostäder publiceras på vår hemsida under fem dagar. Du som bostadssökande anmäler ditt intresse på lediga bostäder och du kan anmäla dig på max fem olika studentbostäder åt gången.

För att få bo i en studentbostad hos oss behöver du uppfylla vissa kriterier:

  • Du måste studera minst 30 hp på Linnéuniversitetet med studieort Kalmar, Växjö eller distans.
  • Du ska vara folkbokförd på adressen som avtalet avser.
  • Du förbinder dig att säga upp din studentbostad och flytta från bostaden när dina studier är avklarade eller avslutade på annat vis, tänk på att studentbostäder som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras först till höstens bostadsgaranti. Studentbostäder som sägs upp 1/11 eller senare publiceras till vårens bostadsgaranti.
  • Du uppfyller våra uthyrningsregler och krav

Är du studerande på Linnéuniversitetet men kan inte söka studentbostad på hemsidan? Mejla oss ditt registreringsintyg eller intyg över förväntat deltagande så hjälper vi dig.

Hur söker jag bostad?

Uthyrningsprocessen beskrivs i fem olika steg, läs mer här

Studentbostadsgaranti

Söker du bostad genom vår studentbostadsgaranti? Läs mer här!

Vad innebär 10-månadershyra?

En studentbostad med 10-månadershyra är hyresfri mellan 16 juni-15 aug. Det innebär att grundhyran är reducerad till halva beloppet på din juni- samt augusti-faktura och helt reducerad på juli-fakturan. Ditt avtal löper självklart på tills vidare, fram till då du själv väljer att säga upp det. 

Bredband och eventuell individuell mätning av hushållsel och/eller varmvatten debiteras som vanligt på hyresfakturan även under sommaren. Det är enbart grundhyran som är reducerad under denna period. 

De flesta av våra studentbostäder har 10-månadershyra, men vi har även några studentområden med 12-månadershyra. Det innebär helt enkelt att du betalar hyra 12 månader om året, precis som för våra vanliga bostäder.

Texten uppdaterades: 12 oktober, 2022