Du är nu vid innehållet

Student

Att söka studentboende fungerar ungefär likadant som när du söker en vanlig bostad hos oss. Om du är student och söker en bostad genom vår studentbostadsgaranti, kan du läsa mer om detta här.

För att söka ett studentboende måste du vara registrerad sökande och uppfylla våra krav för godkännande som ny kund. Från det datumet du registrerar dig börjar du samla köpoäng. Tänk på att du måste logga in minst en gång per år för att uppdatera din ansökan, gör du inte detta kommer din kötid att försvinna. Se till att dina kontaktuppgifter är aktuella och uppdaterade så att vi kan komma i kontakt med dig om vi har en bostad som passar dina kriterier!

När du skriver på ett bostadsavtal nollställs dina köpoäng. Därefter får du, precis som vanligt, en (1) poäng per dag. Våra lediga studentbostäder publiceras på vår hemsida under fem dagar. Du som bostadssökande anmäler ditt intresse på lediga bostäder och du kan anmäla dig på max fem olika studentbostäder åt gången.

Inför höst- och vårterminen går våra studentbostäder åt studentbostadsgarantin. Oavsett om du söker boende genom vår studentbostadsgaranti eller utöver garantin, måste du vara registrerad som bostadssökande hos oss. Var noga med att fylla i att det är en studentbostad du söker.

Vi har några kriterier som du måste uppfylla för att få bo i våra studentbostäder:
– Du måste studera minst 30 hp vid Linnéuniversitetet med studieort Kalmar.
– Du ska vara folkbokförd på adressen som avtalet avser.
– Du förbinder dig att säga upp din studentbostad och flytta från bostaden när dina studier är avklarade eller avslutade på annat vis, tänk på att studentbostäder som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras först till höstens bostadsgaranti. Studentbostäder som sägs upp 1/11 eller senare publiceras till vårens bostadsgaranti.

Är du studerande på Linnéuniversitetet men kan inte söka studentbostad på hemsidan? Återkom till oss med ditt registreringsintyg eller intyg över förväntat deltagande så hjälper vi dig så du kan söka studentbostad.

För dig som bor på Gröndalsvägen

Bor du på Gröndalsvägen 27-31 är det KIFAB som är fastighetsägare men det är Kalmarhem som administrerar ditt bostadsavtal och är betalningsmottagare för din hyra.

Behöver du anmäla ett fel i din studentbostad gör du en serviceanmälan via KIFABs hemsida. Vid akuta ärenden, vänligen se kontaktuppgifter som finns uppsatta i din trappuppgång.

Ska du säga upp din studentbostad lämnar du in uppsägningsblanketten för studentbostad till Kalmarhem och vi bokar därefter in en besiktningstid. Skulle tiden inte passa och du planerar att delta på besiktningen är det viktigt att du kontaktar KIFAB omgående via telefon (0480 – 45 14 00) för att boka om tiden. Har du godkänt att KIFAB besiktar via huvudnyckel behöver du inte boka om tiden.

Ska du hämta eller lämna nycklar gör du det i Kalmarhems Bobutik på Larmtorget 3.

Är du inte student längre?

För att bo i våra studentbostäder måste du vara aktiv heltidsstudent vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Vid avslutade studier ska ditt studentboende därför sägas upp*. Planerar du att bo kvar i Kalmar kan du söka en vanlig bostad hos oss. Din boendetid räknas då som köpoäng. 

Om du blir sjukskriven, föräldraledig eller tar studieuppehåll har du möjlighet att behålla ditt studentboende under en viss tid. Det är då viktigt att du kontaktar Kalmarhem för mer information.

*Studentbostäder som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras till höstens studentbostadsgaranti. Studentbostäder som sägs upp 1/11 eller senare publiceras till vårens Studentbostadsgaranti.