Du är nu vid innehållet

dELbilspoolen

Att vara med i en bilpool och enbart använda bil när du behöver är gynnsamt för både plånbok och miljön!

Förmån för dig som bor hos oss

dELbil är Kalmarregionens första elbilspool där du som medlem får tillgång till ett antal elbilar med olika prestanda och räckvidd. Du slipper tråkiga avgifter för parkering, bensin, försäkring etc., dessutom gör du miljön en stor tjänst genom att köra fossilbränslefritt under tiden du använder bilen.

Läs mer om hur det fungerar på Move About!  Vid frågor eller funderingar ringer du 031-799 28 04 eller mailar till info@moveabout.se.

För dig som bor hos oss erbjuder vi ett rabatterat pris där vi står för 50 % av månadskostnaden, är du dessutom student och bor hos oss bjuder vi dig på hela månadsavgiften! Dina kampanjkoder hittar du när du loggar in på ”Mina sidor”.

Så funkar det

Det är lätt och smidigt att dela elbil!

Bli medlem och boka elbil via Move About , här hittar du även en komplett prislista. Har du några frågor så hör av dig på kontorstid till 031-799 28 04 eller maila till info@moveabout.se

Som medlem i dELbil får du tillgång till ett antal elbilar med olika prestanda och räckvidd. Här kan du läsa mer om vilka bilar som ingår i medlemspoolen.

Laddning och övrig praktisk information

Laddar du bilen på den plats du hämtar den så laddas den utan extra kostnad, behöver du ladda på andra platser betalar du för detta själv.

I Kalmar finns två snabbladdare, en vid Giraffens köpcenter och en vid Scandic. Sedan en tid tillbaka finns även Tesla supercharger vid Scandic.

Du hämtar din bil på bokad tid och plats. Bilen öppnas med hjälp av ett sms. Du tar ut laddkabeln och gör dig sedan redo för att köra. Räckvidden för Zoe är max 30 mil, Nissan 20 mil och Teslan max 55 mil, innan bilen behöver laddas igen.

Det finns många fördelar med att köra elbil. Det är miljövänligt, tyst och bekvämt. Alla kostnader för försäkring, eventuell trängselskatt och annat ingår. Du kan via Move About boka elbil även i andra städer.

Texten uppdaterades: 16 mars, 2021