Du är nu vid innehållet

dELbilspoolen

Att dela bil är enkelt, hållbart och smart. Kalmarhem är en av aktörerna bakom dElbilspoolen i Kalmar där privatpersoner och företag kan dela på elbilar som finns på olika platser runt om i Kalmar.

Fördelarna med bilpool är många. Du slipper oförutsedda kostnader, försäkring, drivmedel, värdeminskning, parkeringsavgifter – i stället betalar du enbart för ditt användande. Du äger bilen när du använder den, helt enkelt. Den miljömässiga vinsten är att du delar på resurserna som finns tillsammans med andra, i stället för att alla ska äga varsin bil som i sin tur oftast har en låg användandegrad.

Kalmarhem bjuder dig som boende på hela eller halva månadskostnaden

Som medlem i dElbilspoolen får du tillgång till ett antal elbilar med olika prestanda och räckvidd. Vi står för halva din månadskostnad om du blir medlem och om du är student bjuder vi dig på hela*.

Så här funkar det

Bli medlem och boka elbil via Move About, här hittar du även en komplett prislista och vilka bilar som ingår i poolen. Har du några frågor hör du av dig till Move about och kontaktuppgifterna hittar du här.

Hämta elbilen på bokad tid och plats, du öppnar bilen med hjälp av ett sms. Ta ut laddkabeln, lägg den i bilen och du är nu redo för att köra. När du är klar lämnar du bilen där du hämtade den och sätter i laddkabeln igen.

Laddning och övrig praktisk information

Elbilen laddas utan extra kostnad på den plats du hämtar den, behöver du ladda på andra platser när du är ute och kör så betalar du för detta själv.

*Kampanjkoder hittar du inne på ”Mina sidor”.

Texten uppdaterades: 23 november, 2021