Du är nu vid innehållet

Yrkeshögskola

Som student vid Yrkeshögskola i Kalmar har du förmånen att omfattas av Kalmarhems studentbostadsgaranti. Ett grundläggande krav är att du inte är skriven eller bor i Kalmar kommun* samt att du uppfyller våra kriterier för att bli ny kund hos Kalmarhem, läs mer om våra uthyrningsregler och krav här.

Registrera dig på Mina sidor

Först måste du tacka ja till ditt antagningsbesked på yh-antagning.se, innan du registrerar dig på Mina sidor. Efter registrering mejlar du oss ett intyg på att du har tackat ja, för att din behörighet att söka studentbostad ska kunna verifieras och bli aktiverad. När vi har återkopplat dig, är det fritt fram att söka studentbostad!

Söka studentbostad under studentbostadsgarantin

Troligtvis söker du studentbostad under vår allmänna studentbostadsgaranti (juli-sept/okt), och då gäller andra förutsättningar än om du söker studentbostad under resterande månader. Då söker du inte med hjälp av köpoäng, utan rangordnar de studentbostäder du söker och sen slumpas de ut med hänsyn till de rangordningar som gjorts bland alla sökande på samma bostad.

Här hittar du en komplett guide för hur studentbostadsgarantin fungerar!

Ansökningsperioden inför höstterminen pågår från juli till september/oktober.

Du omfattas bara av bostadsgarantin en gång, oavsett vilken termin du söker studentbostad och om du söker med hjälp av dina poäng eller inte. Bostadsgarantin är uppfylld oberoende om du väljer att tacka ja, nej eller inte svarar på ditt erbjudande.