Bostadsgaranti

Du är nu vid innehållet

Studentbostadsgarantin

En extra trygghet för dig som student!

I samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst- och vårterminen erbjuder vi en studentbostadsgaranti. Det innebär att från antagningsdatumet fram till dess att studentgarantin är uppfylld går samtliga av våra studentboenden enbart till nyantagna studenter som uppfyller våra krav. Dina köpoäng används inte under studentbostadsgarantin även om de syns på Mina Sidor.

Inför höstterminen pågår studentbostadsgarantin från juli till september/oktober och inför vårterminen pågår garantin från november till januari/februari. Under dessa perioder går det inte söka studentbostad hos oss om du inte omfattas av studentbostadsgarantin.

Kolla gärna in Linnéstudenterna bostadstorg för att öka dina chanser att hitta bostad så snabbt som möjligt! 

För att omfattas av studentbostadsgarantin måste du uppfylla följande krav: 

  • Du ska vara nyantagen till minst 30 HP/ termin på Linnéuniversitetet, studieort Kalmar.
  • Du ska inte ha studerat på Högskolan i Kalmar / Linnéuniversitetet med studieort Kalmar tidigare (OBS! För dig som tidigare studerat på LNU med studieort Växjö gäller alltså studentbostadsgarantin).
  • Du måste aktivt söka minst en (1) bostad hos oss vid varje webbpubliceringstillfälle från det att du har blivit antagen och tackat ja till ditt antagningsbesked på antagning.se. 
  • Du ska inte vara folkbokförd eller bo i Kalmar kommun.
  • Du ska skriva dig i Kalmar kommun när du fått ditt bostadsavtal.
  • Ditt personnummer ska innehålla 12 siffror.

Hämta nycklar

Fredag 16 aug anordnar vi en heldag med nyckelutlämning för dig som fått ett studentbostadsavtal med start 16 aug 2019. Du hämtar nycklarna vid vårt fastighetskontor Alabastern som finns på Arrheniusgatan 2 i Kalmar från kl. 10.00 fram till sen eftermiddag/ kväll. Har du inte möjlighet att själv kvittera ut nycklarna måste du skriva en fullmakt, som du hittar här, som personen du skickar i ditt ställe måste ha med sig tillsammans med sin legitimation. Självklart kan du hämta nycklarna efter den 16 aug under våra ordinarie öppettider, då finns nycklarna på vårt huvudkontor på Larmtorget 3.

VAR: Utanför Kalmarhems fastighetskontor, Arrheniusgatan 2  (nytt fönster) i anslutning till Röda Korsets lokaler.

DAG: Fredag 16 augusti

TID: 10.00- 18.00