Bostadsgaranti

Du är nu vid innehållet

Studentbostadsgaranti

En extra trygghet för dig som student!

I samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst- och vårterminen erbjuder vi en studentbostadsgaranti. Det innebär att från antagningsdatumet fram till dess att studentgarantin är uppfylld går samtliga av våra studentboenden enbart till nyantagna studenter som uppfyller våra krav för godkännande som ny kund. Dina köpoäng används inte under studentbostadsgarantin även om de syns på Mina Sidor.

Här hittar du en komplett guide för hur studentbostadsgarantin fungerar!

Inför höstterminen pågår studentbostadsgarantin från juli till september/oktober och inför vårterminen pågår garantin från november till januari/februari. Under dessa perioder går det inte söka studentbostad hos oss om du inte omfattas av studentbostadsgarantin.

Kolla gärna in Linnéstudenterna bostadstorg för att öka dina chanser att hitta bostad så snabbt som möjligt! 

För att omfattas av studentbostadsgarantin måste du uppfylla följande krav: 

  • Du ska vara nyantagen till minst 30 HP/ termin på Linnéuniversitetet, studieort Kalmar.
  • Du ska inte ha studerat på Högskolan i Kalmar / Linnéuniversitetet med studieort Kalmar tidigare (OBS! För dig som tidigare studerat på LNU med studieort Växjö gäller alltså studentbostadsgarantin).
  • Du måste aktivt söka minst en (1) bostad hos oss vid varje publiceringstillfälle från det att du har blivit antagen och tackat ja till ditt antagningsbesked på antagning.se. 
  • Du ska inte vara folkbokförd eller bo i Kalmar kommun.
  • Du ska skriva dig i Kalmar kommun när du fått ditt bostadsavtal.
  • Ditt personnummer ska innehålla 12 siffror.

Du omfattas av garantin även om du läser basår på Linnéuniversitetet, men du behöver även uppfylla våra ordinarie krav för studentbostadsgarantin enligt ovan. Tänk på att om du läser basår behöver du mejla oss ditt studieintyg i god tid innan garantiperioden startar då utbildningen inte registreras per automatik i systemet mellan LNU och Kalmarhem. Doktorander omfattas inte av studentbostadsgarantin och kan inte söka studentbostad hos Kalmarhem. 

Texten uppdaterades: 5 november, 2020