Underhållsprojekt

Kalmar växer, nya bostäder reser sig i och utanför staden och Kalmarhem är en av flera aktörer som bygger nytt. Vi är glada att producera nya bostäder, men det är samtidigt otroligt viktigt för oss att underhålla våra befintliga fastigheter och boendemiljöer.

Vår ambition är alltid att du som boende ska känna dig välinformerad i samband med att vi genomför underhållsåtgärder i ditt kvarter. Om du bor i ett kvarter där vi planerar att genomföra underhållsåtgärder kommer du att få mer detaljerad information från oss i god tid innan utförandet.

Här kan du läsa om aktuella och planerade underhållsprojekt för 2021

Vi bygger om våra tvättstugor
Under året kommer 25 av våra tvättstugor byggas om och rustas upp för en trevligare tvättstund för boende i bland annat kvarteren Muren, Smältardrängen, Fältet, Hajen och Borgmästaren.

Ommålning fasader
Duvan, Handelsboden, Svärdet 2 och Muren kommer under året att få uppfräschade fasader i form av ommålning. I kvarteret Sarven kommer vi att tilläggsisolera fasaden, vilket vi genomför för att få ett jämnare inomhusklimat och för att minska energiförbrukningen.

Energioptimerade värmesystem och nya fönster
I kvarteren Svärdet 2, Lunden 1 och Tumlaren 1 kommer vi energioptimera värmesystemen, vilket vi gör för att effektivisera fastigheternas energianvändning. Här kommer vi också att genomföra fönsterbyte. I kvarteret Sarven utför vi en tilläggsisolering av fasaden för att få ett jämnare inomhusklimat och för att minska energiförbrukningen.

Fräscha trapphus
I kvarteret Konvaljen 1 målar vi om trapphusen och byter ut trappräcken för ett ge ett mer välkomnande intryck. Ny belysning kommer också att installeras.

Nya badrum
I kvarteren Tegelslagaren och Konvaljen 1 (Blåkulla) kommer badrummen att renoveras och få nya ytskikt, nytt porslin och nya vitvaror.

Trygga säkerhetsdörrar
Nya säkerhetsdörrar installeras i kvarteret Konvaljen 1.

Fler parkeringsplatser
I vår Kundbarometer ser vi att boende i kvarteret Kungsljuset tycker att det finns för få parkeringsplatser och vi kommer därför tillskapa nya parkeringsplatser ut med Lasarettsvägen under året.

Vad gör vi mer?
Vi har en hel del planerade underhållsarbeten i vår underhållsplanering som sträcker sig över flera år. Planeringen innefattar såväl mindre som större arbeten. Under ett år byter vi exempelvis ut ca 750 vitvaror, 250 kök får nya köksluckor eller bänkskivor och 1400 rum får nya tapeter och/eller nytt golv. Mer information om våra underhållsprojekt kommer att uppdateras här.

Listan över årets underhållsprojekt är skriven med reservation om förändring.

Pågående arbeten

Badrumsrenovering

Planerad start 23 februari 2021 / Beräknas klart 30 juni 2021

Badrumsrenovering utförs i kvarteret Konvaljen (Blåkulla, Ståthållaregatan 44D-H,J). Renoveringen omfattar ny golv- och väggmatta, arbetsyta (bänkskiva), väggmonterad inredning, dusch med vikbara duschväggar, handdukstork, nya vitvaror, nytt porslin samt ommålning av tak och fönstersmyg.