Bärnstenen 2

Bärnstenen 2

Kvarteret Bärnstenen ligger i stadsdelen Oxhagen, ungefär två kilometer nordväst om centrum. Det är en trivsam stadsdel med lekplatser, skola och nära till köpcentrum med bland annat stor­marknad, apotek och bowlinghall. Här har du nära till natur och strövområden, besök till exempel Skälby med 4H-gårdens alla djur och den populära lekplatsen.

I kvarteret Bärnstenen erbjuder vi 38 trygghetsbostäder. Med ett undantag så har varje lägenhet balkong och ett tillhöran­de förråd. Tvättstuga finns i källarplanet. Miljöhus finns för sorte­rade sopor. P-platser finns i kvarteret.

Våra trygghetsbostäder är rymliga med öppen planlösning och breda dörrar utan höga trösklar för att underlätta framkomligheten till alla rum. Badrummen är stora och rymliga med en dusch. Hiss finns i varje trappuppgång.

Det finns möjlighet till trygghetslarm efter behov enligt kommu­nens taxa. I huset finns en gemensamhetslokal, som är öppen vissa dagar och tider, med personal från Omsorgsförvaltningen i Kalmar kom­mun. Här finns möjligheter till kulturella aktiviteter, att umgås till­sammans med andra i trygghetsboendet. Möjligheter till att delta i aktiviteter i den närbelägna träffpunkt Knuten och att äta måltider på matserveringen på Oxhagshemmet.

Fakta

  • Adress: St Kristoffers väg 1
  • Antal lägenheter: 38 lägenheter för 70+ trygghetsbostäder
  • Lägenhetsstorlekar: 1 – 3 rum och kök
  • Byggnadsår: 1985
  • Hustyp: femvåningshus
  • Fastigheten är utrustad med passersystem