Svärdet 1, 2, 3, 5

Svärdet 1, 2, 3, 5

I kvarteret Svärdet bor du i ett område med 50-talskaraktär. Här bor du i ett naturskönt och lugnt kvarter med närhet till skogs- och strövområde där du på gångstigar kan ta dig ända ner till havet!

I kvarteret Svärdet erbjuder vi 197 bostäder om 1-6 rum och kök, där samtliga lägenheter utom ettorna har balkong. I kvarteret finns fyra miljöhus för dina sorterade sopor. Gemensamma tvättstugor finns i källarplan på Adelgatan 4, Ledungsvägen 2, Riddaregatan 1 och 8.

Hiss finns i Riddaregatan 4A-B, 6- B, 8A-B samt Adelgatan 4 A-B.

För dig med bil finns parkeringsplatser att hyra i två källargarage. Det finns även parkeringsplatser alldeles i närheten, vid Ledungsvägen.

Fakta

 • Adresser:
  Svärdet 1 – Riddaregatan 4-10
  Svärdet 2 – Adelgatan 2-4
  Svärdet 3 – Ledungsvägen 2, Riddaregatan 2, Väpnaregatan 2
  Svärdet 5 – Riddaregatan 1, Väpnaregatan 4-12
 • Antal lägenheter: 197
 • Lägenhetsstorlekar: 1 rum och kokvrå, 1-4 och 6 rum och kök
 • Byggnadsår: 1954
 • Hustyp: trevåningshus med vindslägenheter
 • Fastigheterna är utrustade med passersystem

Underhåll

Kv. Svärdet 2 – Fönsterbyte, fasadrenovering och energioptimering

Planerad start 7 juni 2021 / Beräknas klart 30 november 2021

På Adelgatan 4A-E utför vi fönsterbyte, fasadrenovering och en energioptimering av fastigheten. Det innebär att vi bland annat byter delar av värmesystemet, fläktaggregat på vinden och samtliga fönster och fönsterdörrar i bostäderna. Vi rustar upp balkonger och fasad som tvättas och målas. Samtliga yttre källardörrar ersätts med nya och på Adelgatan 4C-E monterar vi även nya entrédörrar. Under våren gör vi förberedande vvs-arbete i källaren.