Tumlaren 2

Modernt och bekvämt nära centrum!

Intill Gröndalsvägen, med närhet till natursköna Lindö, bygger vi 86 kvadratsmarta bostäder om ett till fyra rum och kök. Samtliga bostäder har ljusa ytskikt och genomgående ekparkett förutom i hall och badrum som har gråa klinkers. Köket är vitt från HTH med en grå marmormönstrad bänkskiva i laminat och beslag i rostfritt stål. I köket finns diskmaskin, kyl och frys (vissa bostäder har kombinerad kyl/frys), ugn med spishäll, fläktkåpa, diskmaskin och integrerad mikrovågsugn.

Badrummet är helkaklat med vitt matt kakel och duschväggar i glas, vägghängd toalett, handdukstork (el), komfortgolvvärme, tvättmaskin, torktumlare och en praktisk avställningsyta med bänkskiva. Varje bostad har tillgång till ett förråd i källare, markplan eller i samma våningsplan som den egna bostaden. Samtliga bostäder (exkl. ettor) har balkong eller uteplats.

På hustaken finns en stor solcellsanläggning och den el som produceras där täcker stora delar av fastighetselen. Varmvattnet i huset produceras med hjälp av en effektiv värmepump som även den till stor del drivs av solcellerna. Värmen i huset kommer från 100% fossilfri fjärrvärme och den el som behöver köpas in kommer från sol-, vind- och vattenkraft.

Är du intresserad?

Intresseanmälan för Tumlaren 2 öppnar preliminärt under v.30. Håll utkik här för mer information!

För att söka en bostad i Tumlaren 2 måste du vara registrerad som sökande hos oss. Registrera dig gör du enklast här på vår hemsida, men vi kan såklart hjälpa dig om du besöker oss i vår Bobutik. Du måste vara minst 18 år för att kunna registrera dig som sökande. När du är registrerad och har startat en sökprenumeration för lägenhet börjar dina köpoäng räknas och du får då en (1) poäng per dag. Köpoängen är personliga och kan inte överlåtas eller slås ihop med en annan persons poäng. Läs gärna igenom våra uthyrningsregler och krav.

Om du har registrerat dig som sökande hos oss kommer du att få ett mejl så snart vi har publicerat bostäderna i Tumlaren 2. Du kan tillgodoräkna dig din boendetid hos Kalmarhem. Logga in på mina sidor, se över från vilket datum du har dina köpoäng ifrån. Stämmer inte datumet med ditt senaste kontraktsdatum, ber vi dig kontakta oss så hjälper vi dig.

Erbjudande och visning
När sista dagen för intresseanmälan har passerat skickas ett erbjudande ut via mejl till de med högst köpoäng (dvs. längst kötid). Innan ett erbjudande skickas ut gör vi kontroller enligt vår uthyrningspolicy. Om du inte uppfyller våra krav och villkor, kommer erbjudandet gå vidare till personen med högst poäng efter dig. Du kan tacka ja till flera bostäder inom projektet. Skulle du få chans till fler än en bostad kommer kontraktet att slumpas vilket innebär att du inte kan rangordna dina val. Det är därför viktigt att du endast tackar ja till det du faktiskt är intresserad utav. När du har fått ett erbjudande ska du inom angiven tid tacka Ja eller Nej via Mina sidor. Du kan tacka Nej till samtliga erbjudanden utan att dina poäng påverkas.

Mer information om eventuella visningar kommer inom kort.

Bostadsavtal
När svarstiden för erbjudandet har gått ut kommer den med högst köpoäng och som tackat Ja till lägenheten erbjudas ett bostadsavtal och vid det tillfället nollställs dina köpoäng. Poängen nollställs oavsett om du signerar ditt blivande bostadsavtal eller inte, alltså om du väljer att makulera bostadsavtalet. Tänk också på att om du har flera pågående intresseanmälningar kommer dessa samtidigt att raderas. Avtalet skickas digitalt via mejl för e-signering med BankID. Kontakta oss snarast möjligt om du inte kan signera avtalet med BankID.

Fakta kvarteret Tumlaren

  • Adresser: Tolvmannagatan 10,12,14,16,18,20,22,24.
  • Antal bostäder: 86
  • Bostadstyp: 1 – 4 rum och kök.
  • Hustyp: Samtliga hus är fyrvåningshus, med undantag från Tolvmannagatan 24 som har åtta våningar.
  • Individuell mätning av varmvattenförbrukning
  • Rökfritt boende
  • Inflyttning: Tolvmannagatan 12-24 har inflyttning 2022-04-01. Tolvmannagatan 10-12 har inflyttning 2022-05-01.
  • Uthyrning: Påbörjas i slutet av juli 2020.
Antal rum Kvm Antal Hyresspann*
1 rok 34 – 36 8 4 985 – 5 668
2 rok 47 – 68 32 6 611 – 8 797
3 rok 67 – 73 28 8 413 – 9 663
4 rok 77 – 83 18 9 689 – 10 967

* Hyresspannet är preliminärt med reservation för mindre justeringar.

Rumsbeskrivning

 GOLV: Gråa klinkers i hall, 33×33 cm. Resterande rum har 3-stavsparkett i ek.
 INNERVÄGGAR:  Vita, färgkod S1502-Y.
 INNERTAK:  Vita.
 INNERDÖRRAR:  Vita, släta.
BALKONG: Balkong består av klarglas/frostat glas, förutom i 4 ROK i hus A, där balkongen är infälld. Eluttag och belysning finns. Balkongdörren är i glas med vred. Vädrings- och barnspärr finns.
BALKONG – ÖVRIGT:
Balkongerna på övre plan har inget tak ovanför.

Kattnät på balkong får sättas upp så länge det inte förankras i fasaden eller på ett sådant sätt att det kan skada balkongen. Återställning till ursprungligt skick ska vara möjligt. Färgen ska vara transparent.

Om du önskar sätta upp ett balkongskydd är färgkoden svart.

FÖNSTER: 3 glasfönster.
FÖNSTERBÄNK:  Kalksten.
PERSIENNER: Ingår.
GARDEROBER/FÖRVARING:  Garderober från HTH med vita släta dörrar och handtag i rostfritt stål. Hyllplan med klädstång, Mjukstängande gångjärn.

Anpassa din garderob efter dina behov! Du kan enkelt komplettera dina garderober med inredning i form av ex. trådbackar. Använd HTH’s egna sortiment eller annat system som faller dig i smaken.

KLÄDKAMMARE:  

 

I de bostäder där klädkammare finns ingår ett hyllplan och en klädstång. Resterande utrymme är oinrett för egen anpassning.
KÖK: Vitt kök med släta luckor (HTH) med handtag i rostfritt stål. Mjukstängande gångjärn. Bänkskiva i grå marmormönstrad laminat.
KÖK/VITVAROR:
Spis (Glashäll), kyl och frys (i 1 ROK samt 2 ROK finns kyl/frys), inbyggd micro, diskmaskin.
FLÄKT/SPISKÅPA: Volymkåpa (se bild)
GOLV BADRUM/WC:  Cementgrå klinkers 20×20, 10×10 i duschhörnan.
VÄGG BADRUM/WC: Kakel vitt matt 20×40.
INREDNING BADRUM:

 

Vägghängd WC, kommod, spegelskåp, el-handdukstork, duschväggar i glas, tvättmaskin, torktumlare från Elektrolux, bänkskiva, överskåp, komfortgolvvärme, toalettpappershållare, eluttag, krokar. Tvättpelare finns i 1 ROK.
BELYSNING: Spegelskåp, WC-tak, bänkbelysning i kök. Krok och eluttag finns i samtliga tak/rum.
INTERNET/TV/TELE: Fiberanslutning, möjlighet till internet via fiber. Läs mer om Tv, bredband och telefoni här.
ÖVRIGT: Gardinfäste finns.

Kvarteret Tumlaren är ett rökfritt kvarter,  det gäller den egna bostaden likväl som på balkong, uteplats, utemiljö och gemensamma utrymmen. Läs mer om rökfritt boende här.

Bilder

Exempelbilder från en trea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Områdeskarta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planritningar

Tolvmannagatan 12, 10. Våning 1

Tolvmannagatan 12, 10. Våning 2

Tolvmannagatan 12, 10. Våning 3

Tolvmannagatan 12, 10. Våning 4

Tolvmannagatan 18, 16, 14. Våning 1

Tolvmannagatan 18, 16, 14. Våning 2

Tolvmannagatan 18, 16, 14. Våning 3

Tolvmannagatan 18, 16, 14. Våning 4

Tolvmannagatan 24, 22, 20. Våning 1

Tolvmannagatan 24, 22, 20. Våning 2

Tolvmannagatan 24, 22, 20. Våning 3

Tolvmannagatan 24, 22, 20. Våning 4

Tolvmannagatan 24. Våning 5

Tolvmannagatan 24. Våning 6

Tolvmannagatan 24. Våning 7

Tolvmannagatan 24. Våning 8

Fakta om området

Norrgårdsgärdet är ett attraktivt område ca 1 km norr om stadskärnan. Här bor du med närheten till stadskärnan och dess fulla utbud av butiker, restauranger, caféer, vårdcentral, skolor och service. Ett stenkast bort finns simhall, sporthall och ishall. Vacker, lummig natur och badmöjligheter finns också det på bekvämt avstånd. I Norrgårdsgärdet finns goda kommunikationsmöjligheter och på fina cykelvägar tar du dig smidigt in till centrum.