Du är nu vid innehållet

Studentbostadsgarantin VT-22

Publicerad: 14 december, 2021

Idag publicerar vi första etappen av bostäder till vårens studentbostadsgaranti!

Med anledning av den oroliga tid vi har upplevt (och upplever) under en pandemi, har vi valt att tillfälligt justera våra kriterier för att underlätta att fler får möjlighet till en egen studentbostad under sin studietid. Vårens bostadsgaranti kommer därmed att omfatta alla som är nyantagna för minst 30hp på Linnéuniversitetet med studieort Kalmar, Växjö eller distans. Detta innebär att vi tillfälligt bortser från följande krav:

  • Du ska inte vara folkbokförd eller bo i Kalmar eller Växjö kommun*.
  • Ditt personnummer ska innehålla 12 siffror*.

Detta innebär att du som bor i Kalmar eller Växjö kommun får söka i garantin. Du behöver inte heller ha ett svenskt personnummer. Vänligen observera att följande krav fortfarande gäller:

  • Du ska vara nyantagen till minst 30 HP/ termin på Linnéuniversitetet med studieort Kalmar, Växjö eller distans.
  • Du ska inte ha studerat på Högskolan i Kalmar / Linnéuniversitetet med studieort Kalmar eller Växjö tidigare.
  • Du måste aktivt söka minst en (1) bostad hos oss vid varje publiceringstillfälle från det att du har blivit antagen och tackat ja till ditt antagningsbesked på antagning.se.
  • Du ska skriva dig i Kalmar kommun när du fått ditt bostadsavtal.

OBS! Tänk på att du måste ha tackat ja till ditt antagningsbesked på antagning.se, och uppfylla kraven för vår studentbostadsgaranti för att kunna söka bostäderna.

*Är du folkbokförd i Kalmar eller Växjö kommun? Vänligen kontakta oss på kundservice@kalmarhem.se och bifoga en kopia av ditt antagningsbesked. Detsamma gäller för dig som saknar svenskt personnummer.

Från och med idag och löpande under december samt januari kommer vi publicera studentbostäder för vår studentbostadsgaranti. Från det att du har blivit antagen och tackat ja till ditt antagningsbesked måste du aktivt söka minst en (1) studentbostad hos oss vid varje publiceringstillfälle.

Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att söka bostad genom vår studentbostadsgaranti.

Här hittar du våra lediga studentbostäder.