Du är nu vid innehållet

Studentbostadsgarantin uppfylld

Publicerad: 14 september, 2020

Med 330 nya kontrakt uppfylldes garantin även för i år och Kalmarhem öppnar nu upp för alla studenter att söka studentbostäder igen.

Mellan den 14 juli och den 11 september har 330 studentbostadskontrakt hanterats och alla studenter med uppfyllda garantikrav har erbjudits ett bostadskontrakt av Kalmarhem. De 44 studentbostäder som fortfarande är tillgängliga öppnas nu under dagen (den 14 september) upp för alla studenter att söka.

I samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst- och vårterminen erbjuder Kalmar, som en av få städer i landet, studentbostadsgaranti. Garantin innebär att nyantagna studenter, som inte redan bor i Kalmar, utifrån ett antal kriterier är garanterade ett bostadserbjudande inom två månader från det att de tackat ja till sitt antagningsbesked. Till exempel behöver studenten skriva sig i Kalmar och vara antagen till minst 30 hp/termin.

Många gånger är det just bostadsgarantin som är den avgörande faktorn för att attrahera studenter och kompetens till regionen.