Grattis till din nya bostad!

Vi hoppas att ditt nya boende känns bra och att du kommer att trivas. Vi vet nämligen hur viktigt det är med ett bra hem - ett hem till dig!
Du är nu vid innehållet

Flytta in

Vad roligt att du ska flytta in hos oss! Det finns en del saker som du ska tänka på när du flyttar in till ditt nya hem. Här har vi samlat lite ”att tänka på” inför flytten till ditt nya boende

Inflyttning och nyckeluthämtning

Den första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Från och med klockan 12.00 denna dag får du tillgång till din nya bostad. Skulle denna dag infalla på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton får du hämta nycklarna först under nästkommande vardag kl. 12.00.

Dina lägenhetsnycklar kvitterar du ut hos oss i vår bobutik, Larmtorget 3, tidigast klockan 12.00 på inflyttningsdagen. Glöm inte att ta med dig din legitimation! Har du svårigheter att ta dig till oss för att hämta ut nycklarna går det självklart bra att skicka någon annan i ditt ställe, så länge denna person har med sig en underskriven fullmakt. Tänk också på att en fullmakt krävs vid tidigare utlämning av nycklar vid eventuell överenskommelse med utflyttande hyresgäst om tidigare inflyttning.

Till dig som har bil: vissa av våra kvarter har bommar som du behöver en bomnyckel till för att kunna passera. Denna nyckel lånar du av oss och återlämnar på ett angivet datum. Tänk på att lämna in nyckeln i tid! Vid sen inlämning debiterar vi en avgift om 500 kronor.

Vilka kvarter som har bomnyckel hittar du här! Är du intresserad av att hyra laddstolpe, garage- eller bilplats gör du detta genom att anmäla ditt intresse på Mina sidor.

Bostadsavtal

I ditt bostadsavtal finns avtalsvillkor och eventuella särskilda bestämmelser. Uppgifter kring din hyra, vad som ingår i den, och din boyta. Om ni är två som ska hyra ska båda stå med på avtalet. Vid uppsägning av avtalet ska sedan båda skriva under uppsägningen. Läs mer under Flytta ut

Hemförsäkring

För att skydda dig och dina ägodelar måste du ha en hemförsäkring. En hemförsäkring ger dig möjlighet till ersättning om dina ägodelar skadas vid skadegörelse, brand, läckage, stöld etc. Vår försäkring täcker endast skador på våra fastigheter, och inte din personliga egendom. Det är därför viktigt att du som hyresgäst tecknar en egen försäkring.

När du flyttar in ber vi dig att kontrollera att ditt nya hem är helt och rent. Skulle du vara missnöjd med något ska du göra en felanmälan snarast möjligt så att vi kan hjälpa dig att få det åtgärdat! För att göra en felanmälan måste du först logga in på Mina sidor

Tänk på!

Tänk på att du ska vara folkbokförd där du bor. Det har en stor betydelse för till exempel i vilken kommun du ska betala din skatt, rätten till bidrag och förmåner. För att ha rätt till planerad sjukvård måste du vara folkbokförd inom den region där sjukvården ska utföras. Du som har flyttat ska, inom en vecka, anmäla flyttningen till Skatteverket. Skatteverket sprider din nya adress till myndigheter och företag. Du kan, mot en avgift, beställa eftersändning av din post och det gör du via Svensk Adressändring.