Ungdomsbostäder

Ditt första egna hem. Hem för dig mellan 18-25 år.
Du är nu vid innehållet

Ungdom

Det är en alldeles speciell känsla att flytta hemifrån för första gången. En känsla som vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att känna. För att underlätta för ungdomar att ta sig in på bostadsmarknaden och få en första egen bostad, erbjuder vi nu något som vi kallar för ungdomsbostäder.

Kalmarhems ungdomsbostäder kan sökas av dig som är mellan 18-25 år och folkbokförd i Kalmar kommun. Bostäderna hyrs ut enligt ”först till kvarn”-principen till skillnad från vårt ordinarie kösystem gällande köpoäng. Köpoängen nollställs när vi skapar bostadsavtalet men återfås i efterhand. Därefter får du en köpoäng per dag under boendetiden, precis som vanligt. Kontraktstiden är på max 4 år.

Bor du exempelvis i någon av dessa närliggande kommuner uppfyller du inte kriterierna för att få söka en ungdomsbostad: Högsby, Karlskrona, Mörbylånga, Nybro, Torsås, Vimmerby, Västervik eller Växjö.

Våra ungdomsbostäder ligger i det befintliga kvarteret Månstenen i Oxhagen som idag också utgörs av studentbostäder. Ett centralt placerat läge med cykelavstånd till centrum. Bostäderna i kvarteret Månstenen är inredda i ljusa materialval med goda förvaringsmöjligheter, parkettgolv och helkaklade badrum med tvättpelare och handdukstork. Kvarteret Månstenen är ett rökfritt boende där det inte är tillåtet att röka vare sig i eller i anslutning till bostaden.

Vi mäter din individuella förbrukning av hushållsel och varmvatten varje månad och debiterar den i efterhand på din hyresavi. För att du ska slippa betala när du flyttat ut betalar du en schablonavgift de första två månaderna. Det ingår även en obligatorisk bredbandsanslutning från Telenor som även den tillkommer på hyresavin. För att aktivera bredbandet, följer du instruktionerna som du hittar här.

Här kan du läsa mer om Månstenen!

Lediga ungdomsbostäder publiceras under Sök ledigt. Bostäderna är uppmärkta med ikonen för ungdomsbostad och benämningen “Ungbo”. Du måste ha en aktiv sökprenumeration för bostad, för att kunna söka en ungdomsbostad.

Kriterier för ungdomsbostäder

  • Kalmarhems ungdomsbostäder kan sökas av dig som är folkbokförd i Kalmar kommun och är mellan 18-25* år.
  • Kontraktstiden är begränsad till 4 år.
  • Uthyrning sker enligt först till kvarn-principen. Du kan anmäla ditt intresse för flera bostäder samtidigt (max 5 st, förutsatt att fler finns tillgängliga) och vårt fastighetssystem kommer då att slumpa vilken av de intresseanmälda bostäderna som du får ett erbjudande på.
  • Uppsägningstiden är en (1) månad för dig som kund, och tre (3) månader för oss som hyresvärd.
  • Du får en köpoäng per dag under boendetiden, precis som vanligt.
  • Bostadsbyte, andrahandsuthyrning, inskrivning av sambo på bostadsavtal och/eller överlåtelse av bostadsavtal är inte tillåtet.
  • Våra ordinarie ekonomiska krav gäller, se nedan.

*kontraktsskrivning är möjligt t.o.m. dagen innan du fyller 26 år.

Våra krav

När du blir erbjuden en bostad hos oss har vi dessutom några krav som du måste uppfylla innan vi skriver ett avtal för din nya bostad. Vänligen läs våra fullständiga uthyrningsregler och krav innan du söker ungdomsbostad, eftersom det är ett krav att du uppfyller dessa.

Texten uppdaterades: 18 januari, 2022