Du är nu vid innehållet

Uppsägning och utflyttning

Vi behöver få in en komplett ifylld och signerad uppsägningsblankett för studentbostad, blanketten hittar du här. Blanketten måste skrivas ut och signeras för hand men du kan sen välja att antingen posta, fota och mejla in eller lämna blanketten till oss i Bobutiken.

Uppsägningstiden räknas från den sista dagen i den månad du säger upp lägenheten och sedan tre (3) kalendermånader framåt.
Har du kommit överens med inflyttande kund om en tidigare nyckelutlämning krävs en fullmakt. Blanketten för tidigare nyckelutlämning hittar du här.

Bostaden ska vara i så bra skick som möjligt när du flyttar ut. Om flyttstädningen inte är godkänd riskerar du att få betala den kostnad som uppstår då vi måste anlita ett städföretag.
Checklista vid flyttstädning
Checklist for moving cleaning

Inlämning av nycklar

Samtliga nycklar, taggar, parkeringskort och tvättlås lämnar du till vår Kundservice i Bobutiken på Larmtorget 3 senast kl. 12.00 första vardagen efter att bostadsavtalet gått ut. Om någon nyckel saknas blir du skyldig att betala för ett cylinderbyte.

Besiktning & visning

I samband med uppsägningen bokas en besiktning som sker, i mån av lediga tider, inom 5 arbetsdagar från det att uppsägningen behandlats av kundservice. Besiktningstiden meddelas i uppsägningsbekräftelsen du får via e-post och kommer utföras under dagtid (08.00 – 15.00) måndag-fredag.

Du förväntas delta på besiktningen och om tiden inte passar kontaktar du Kalmarhem omgående via telefon och bokar om tiden. Vi kan vi med ditt godkännande genomföra besiktningen utan din närvaro, vilket sker genom nyckel i tub, huvudnyckel eller iLOQ serviceläge. Glöm då inte bort att hänga en nyckel i tuben eller ställa iLOQ-knappen i serviceläge om du godkänt detta, så vi kan genomföra besiktningen.

Bostaden behöver inte vara tömd och städad vid besiktningen, utan vi ser över bostadens skick. Du har självklart ända fram till avtalets slutdatum på dig att tömma och städa bostaden samt lämna in nycklarna.

Ibland bokar besiktningsmannen även in en slutbesiktning nära inpå avtalets slutdatum, för en stickprovskontroll av städningen. I så fall kontaktas du strax efter att förbesiktningen blivit utförd. Om du uteblir från en besiktningstid eller glömmer hänga nyckel i tuben debiteras du 300 kr/bokad tid.

När du har sagt upp din studentbostad kan det bli aktuellt med en digital visning (eller bilder) för nya intressenter. Hyr du ut din studentbostad i andrahand är det fortfarande du som förstahandshyresgäst som ansvarar över att antingen du eller din andrahandshyresgäst håller i visning eller skickar bilder på bostaden.

Avaktivera bredbandet

Kontakta Telenor via mejladressen som du hittar här. Uppsägningstiden är en (1) månad. Du kan samtidigt fråga Telenor hur du skickar tillbaka eventuell utrustning som du hyrt.

Flyttanmälan

När du flyttar från din studentbostad behöver du folkbokföra dig på din nya bostadsadress, det gör du hos Skatteverket. Tänk även på att anmäla eftersändning i god tid hos Svensk Adressändring för att vara säker på att få din post till din nya bostad.

 

Texten uppdaterades: 13 september, 2021