Du är nu vid innehållet

Uppsägning och utflyttning

Vi behöver få in en komplett ifylld och signerad uppsägningsblankett för studentbostad, blanketten hittar du här. Blanketten måste skrivas ut och signeras för hand men du kan sen välja att antingen posta, fota och mejla in eller lämna blanketten till oss i Bobutiken.

Uppsägningstiden räknas från den sista dagen i den månad du säger upp lägenheten och sedan tre (3) kalendermånader framåt.
Har du kommit överens med inflyttande kund om en tidigare nyckelutlämning krävs en fullmakt. Blanketten för tidigare nyckelutlämning hittar du här.

Bostaden ska vara i så bra skick som möjligt när du flyttar ut. Om flyttstädningen inte är godkänd riskerar du att få betala kostnaderna för att anlita ett städföretag. Använd gärna vår checklista för flyttstädning som du fått på din uppsägningsbekräftelse.

Inlämning av nycklar

Samtliga nycklar, taggar, parkeringskort och tvättlås lämnar du till vår Kundservice i Bobutiken på Larmtorget 3 senast kl. 12.00 första vardagen efter att bostadsavtalet gått ut. Om någon nyckel saknas blir du skyldig att betala för ett cylinderbyte.

Besiktning & visning

En besiktning för din studentbostad bokas så nära avtalets slutdatum som möjligt. Besiktning sker under dagtid (08.00 – 15.00) måndag- fredag. Tänk på att du förväntas delta på besiktningen. Vid förhinder kan vi med ditt godkännande genomföra besiktningen utan din närvaro vilket sker genom nyckel i tub/huvudnyckel. Glöm inte bort att hänga en nyckel i tuben om du godkänt detta på uppsägningsblanketten så vi kan genomföra besiktningen om du inte kan delta. Om du uteblir från besiktningstiden eller glömmer hänga ut nyckel i tuben kommer Kalmarhem debitera dig 300 kr.

Du har självklart ända fram till avtalets slutdatum på dig att tömma och städa studentbostaden samt lämna in nycklarna, men det kan försvåra för besiktningsmannen om det är ostädat eller är mycket möbler kvar i bostaden.

När du har sagt upp din studentbostad kan det bli aktuellt med en visning för eventuella nya kunder. Hyr du ut din studentbostad i andrahand är det fortfarande du som förstahandshyresgäst som ansvarar över att antingen du eller din andrahandshyresgäst håller i visningen.

Avaktivera bredbandet

Kontakta Telenor via mejladressen som du hittar här. Uppsägningstiden är en (1) månad. Du kan samtidigt fråga Telenor hur du skickar tillbaka eventuell utrustning som du hyrt.

Flyttanmälan

När du flyttar från din studentbostad behöver du folkbokföra dig på din nya bostadsadress, det gör du hos Skatteverket. Tänk även på att anmäla eftersändning i god tid hos Svensk Adressändring för att vara säker på att få din post till din nya bostad.

 

Texten uppdaterades: 17 december, 2020