Du är nu vid innehållet

Inflyttning

För dig som har fått boende via studentbostadsgarantin anordnar vi särskilda inflyttardagar. När det närmar sig inflyttning för dig som ska börja studera under vår- eller höstterminen kommer vi att informera dig om vilka dagar du kan hämta ut nycklarna till din bostad. Denna information får du med ditt avtal.

För dig som har studentbostadsavtal från 16 aug 2021

Nycklar till din nya bostad hämtar du utanför Kalmarhems fastighetskontor som ligger i anslutning till Röda Korsets lokaler på Arrheniusgatan 2 i Kalmar.

Datum för nyckelutlämning är måndag 16 aug kl. 10.00 – 16.00.

Det är inte möjligt att hämta nycklarna tidigare än detta datum.
Vill du däremot hämta nycklarna efter denna dag är du välkommen till Bobutiken under våra öppettider. Tänk i så fall på att boka ditt besök i förväg.

För dig som har studentbostadsavtal från 1 sept 2021

Nycklar till din nya bostad hämtar du i Bobutiken på Larmtorget 3 i Kalmar.

Datum för nyckelutlämning är onsdag 1 sept kl. 09.00 – 15.00.

Vill du flytta in tidigare kan du fråga oss om nuvarande kund har godkänt att vi delar kontaktuppgifter. Kommer ni överens om en tidigare nyckelutlämning ska ni båda fylla i blanketten ”Fullmakt för tidigare nyckelutlämning”, som finns här.

Hämta nycklar

Den första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag, d.v.s. infaller den 1:a på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton får du hämta nycklarna först under nästkommande vardag tidigast kl. 12.00, vilket då blir din inflyttningsdag. Dina lägenhetsnycklar kvitterar du ut i vår Bobutik på Larmtorget 3. Glöm inte att ta med dig din legitimation!
Har du inte möjlighet att själv kvittera ut nycklarna måste du skriva en fullmakt, som du hittar här, som personen du skickar i ditt ställe måste ha med sig tillsammans med sin legitimation.

Vill du flytta in tidigare kan du fråga oss om den nuvarande kunden har godkänt att vi delar kontaktuppgifter. Kommer ni överens om en tidigare nyckelutlämning måste ni båda fylla i blanketten ”Fullmakt för tidigare nyckelutlämning”, som finns här.

Är du inte nöjd med städningen?

Skulle det vara så att du inte känner dig nöjd med hur föregående kund har städat bostaden ska du återkoppla till oss inom ett (1) dygn från det att du kvitterat ut nycklarna. Tänk på att ta foton för underlag om du känner att du behöver städa innan vi kan komma till dig och se över städningen! Har du synpunkter på att skicket på bostaden inte stämmer överens med besiktningsprotokollet ska du återkomma till oss inom sju (7) dygn. Dessa punkter går bra att skicka in via en felanmälan på Mina sidor för snabbare hantering.

Flyttanmälan & hemförsäkring

Du måste vara folkbokförd på den adress som bostadsavtalet avser under hela din boendetid hos oss, detta anmäler du till Skatteverket. För att vara säker på att få din post till din nya bostad anmäler du eftersändning hos Svensk Adressändring i god tid.

Du behöver även ha en egen hemförsäkring. Kalmarhems försäkringar täcker endast skador på själva byggnaden och inte din personliga egendom.

Texten uppdaterades: 16 juni, 2021