Tillsammans skapar vi hem för alla.

Du är nu vid innehållet

Om oss

Tillsammans är ett viktigt ord för oss på Kalmarhem. Tillsammans drivs vi av vår vision om att vår verksamhet och våra kunders livsmiljö ska vara hållbar, byggas med nytänkande och ge stolthet. Tillsammans skapar vi hem för alla!

I 70 år har Kalmarhem utvecklat, förvaltat och förmedlat bostäder till invånare i Kalmar och till de som vill flytta till vår vackra stad. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag vars verksamhet kännetecknas av trygghet, långsiktighet och en hög servicenivå. I våra bostadsområden erbjuder vi allt från nyproduktion till fastigheter byggda på 1700-talet. Utöver vanliga lägenheter erbjuder vi trygghetsboende, studentlägenheter och ungdomsbostäder. Totalt har vi ca 5 200 lägenheter, varav 1 200 studentlägenheter och 28 000 kvm lokaler, vilket gör oss till den största hyresvärden i Kalmar kommun!

Vi arbetar aktivt för en hållbar utveckling och ett hållbart boende där hushållning med jordens resurser är en viktig del. Det hållbara boendet innefattar såväl social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet, vilket är grunden för all vår verksamhet. För våra kunder innebär detta att de ska erbjudas ett boende till en rimlig kostnad, i en stimulerande och trygg miljö samtidigt som vi tillsammans ska utgöra en så liten belastning på miljön som möjligt.

Vi vill bli värdsbäst. Bäst på att vara hyresvärd helt enkelt. Men inte nog med det, vi vill bli värLdsbäst i Kalmar. Genom att agera på en lokal marknad vill bli bli bäst på att göra världen lite bättre. Redan idag är vi tillsammans med Linnéuniversitetet till exempel värdar för internationella studenter som kommer från världens alla hörn. Vi är värdar för en solpark som ger världen förnybar el. Vi är värdar för företag som söker sig till Kalmar från andra geografiska hörn för att utvecklas här. Vi är värdar för människor som flytt från världens alla oroliga hörn. Vi finns här för dig när du söker ny bostad, flyttar in, under tiden som du bor hos oss och till slut väljer att flyttar ifrån oss.

Verksamhetsberättelse och årsredovisning

Kalmarhems årsredovisning 2019

 

Texten uppdaterades: 5 januari, 2021