Du är nu vid innehållet

Underhållsförvaltare

Om tjänsten

Som underhållsförvaltare ansvarar du för den långsiktiga planeringen gällande underhållet av våra befintliga fastigheter. Tillsammans med andra funktioner på fastighetsavdelningen bedömer du skicket på olika byggnadsdelar och installationer samt dokumenterar och gör ekonomiska bedömningar kring detta för att skapa en samlad bild av det totala underhållsbehovet. Du kommer bland annat att ansvara för underhållsbesiktningar av fastigheterna i ett samarbete med våra byggprojektledare, konsulter och andra funktioner. Du kommer att ansvara för delar av våra systemstöd och arbeta strategiskt med fleråriga planer för att på bästa sätt föreslå prioriterade åtgärder med syfte att utveckla och förädla fastighetsbeståndet.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter. Exempel på förekommande:

  • Utveckla Kalmarhems fastigheters förvaltning och ekonomi
  • Sätta mål och följa utvecklingen av driftkostnader samt se till att myndighetens krav följs
  • Upphandlingar av löpande och planerat underhåll
  • Hantering av skador och försäkringsärenden

Som förvaltare ingår du i ett team med fastighetschef, arbetsledare och produktionsledare.

Du kommer även att ha ett nära samarbete med våra projektledare, bovärdar, reparatörer och tekniker.

Vem är du?

För att trivas i rollen som fastighetsförvaltare hos Kalmarhem tror vi att dina mest framträdande egenskaper är att du är strukturerad, ansvarsfull, nyfiken, positiv och hjälpsam. Som tjänsteman har du vana av att hantera olika systemstöd och administrativt arbete samt har en förmåga att samarbete och skapa goda relationer. Det är viktigt att du delar Kalmarhems värdegrund: tillsammans, hållbar, nytänkande och stolthet.

För att snabbt komma in i tjänsten tror vi du har följande erfarenheter och kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom fastighetsförvaltning, byggproduktion, byggkonstruktion och/eller erfarenhet som bedöms tillräcklig
  • Erfarenhet av att göra ekonomiska kalkyler och/eller bedömningar är meriterande
  • Att du är en god administratör och det kommer vara viktigt att kunna skapa förtroendefulla relationer med olika verksamheter utifrån våra respektive uppdrag
  • B-körkort är ett krav

Mer om Kalmarhem

Tillsammans är ett viktigt ord för oss på Kalmarhem och vi är ett företag som brinner för vår samhällsuppgift. Vi tror på gemenskap, variation och utveckling i vårt dagliga arbete. Tillsammans skapar vi hem för alla, hem som ska finnas kvar en lång tid framöver och vi har därför ett stort fokus på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet i hela vår verksamhet. För att kunna möta framtiden med våra nya och befintliga behov söker vi dig som vill växa tillsammans med oss.

Kalmarhem är ett kommunägt bostadsbolag som bygger, förmedlar och förvaltar bostäder i Kalmar kommun. Totalt har vi ca 5 300 lägenheter varav 1 200 är studentlägenheter, vilket gör oss till den största hyresvärden i Kalmar kommun! Vi omsätter 380 Mkr och är idag drygt 70 medarbetare. Kalmarhem är en central aktör i kommunens utveckling med uppdraget att leverera 75 nya lägenheter per år. Vi ska erbjuda människor likvärdiga möjligheter att leva i bostäder i bra miljöer till rimliga kostnader. Kalmarhem har ett speciellt ansvar för att ordna bostäder till studerande, ungdomar liksom andra grupper med särskilda behov.

Här kan du läsa mer oss (länk)

Är du intresserad?

Sista ansökningsdag är 15 augusti. Vi arbetar med löpande urval i denna rekrytering så vänta inte med att skicka in din ansökan till jobb@kalmarhem.se. När du skickar in din ansökan ger du samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter enligt Kalmar kommunkoncernens integritetspolicy.

Är du nyfiken och har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emmie Svensson på emmie.svensson@kalmarhem.se eller Lars Olsson på lars.olsson@kalmarhem.se

Vi ser gärna att din ansökan innehåller en motivering kopplat till hur du uppfyller ovanstående kvalifikationer om varför du passar i rollen som vår nya underhållsförvaltare.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Texten uppdaterades: 2 juli, 2021