Du är nu vid innehållet

För dig som ska flytta in på Månstenen

Inför inflyttning etapp 1, hösten 2019

Nu är det snart dags för inflyttning! Mer information gällande nyckeluthämtning etc. kommer under v.36-37. Informationen kommer skickas till dig via e-post och sms, dubbelkolla gärna att du har korrekta kontaktuppgifter angivna på dina Mina sidor.

Tv, bredband och telefoni

I våra studentbostäder ingår en obligatorisk bredbandsanslutning från Telenor. Avgiften för bredband tillkommer på din hyra. Årsavgiften om 1560:- fördelas på 12 eller 10 månader, beroende av hur ditt avtal ser ut med oss. I kvarteret Månstenen har du en 12-månaders hyra, vilket innebär att din månadskostnad för bredband är 130:-/mån.

Önskar du uppgradering eller köpa andra tjänster kontaktar du själv Telenor som är vår leverantör.

Här kan du läsa om hur du aktiverar ditt bredband vid inflyttning

I din lägenhet finns det flera nätverksuttag. Nätverksuttagen finns i nära anslutning till hallen i samtliga bostäder, men den exakta placeringen kan skilja sig något mellan olika lägenhetsstorlekar. Bor du i en etta finns det 2*2 uttag. Bor du i en tvåa finns det 2*3 uttag.

 

 

 

 

 

El och varmvatten

På din hyresavi tillkommer kostnad för hushållsel och varmvattenförbrukning. Du betalar alltså detta direkt till oss på Kalmarhem och behöver inte anmäla din el till en elnätsleverantör. Vi mäter din individuella förbrukning per månad och debiterar den i efterhand. För att du ska slippa betala när du flyttat ut betalar du en schablonavgift de första två månaderna. Kostnaden för schablonavgifterna hittar du på din faktura.

Lamputtag, tak

Från och med  1 april 2019 införs en ny typ av uttag och stickpropp för anslutning av taklampor i Sverige. Detta är en gemensam standard inom hela EU, vilket innebär att de stickproppar och uttag till taklampor som tidigare använts nu fasas ut.

Om du inte sedan tidigare har dessa stickproppar till dina taklampor behöver du komplettera med de nya stickpropparna för att kunna montera en taklampa i din nya bostad.

 

 

 

 

 

Avfallshantering

Under tiden färdigställandet av Månstenen etapp 2 pågår kommer en tillfällig lösning för avfallshantering finnas. Mer information om var denna kommer finnas kommer inom kort.

Förråd

För dig som ska flytta in på Kungsgårdsvägen 25 finns ditt förråd i en intilliggande byggnad. Ditt förråd är uppmärkt med ditt lägenhetsnummer.

Förråd tillhörande Kungsgårdsvägen 21, 23 och Perstorpsvägen 21, 23  färdigställs under januari 2020. Tänk på att införskaffa ett hänglås till ditt förråd!

Cyklar och Bilparkering

Parkeringsplatser avsedda för kvarteret Månstenen färdigställs under januari 2020. För dig som har bil och/eller besökande med bil hänvisar vi för närvarande till Kalmar kommuns regler gällande gatuparkering i närområdet kring din nya bostad.

Parkeringsplatser hyrs separat och kommer efter färdigställandet finnas för intresseanmälan under Sök ledigt. 

Är du i behov av en handikapparkering och innehar ett giltigt tillstånd för detta? Vänligen kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Avstängning vattentillförsel tvättmaskin

På bänkskivan ovanför din tvättmaskin finns ett vred för vattenavstängning till din tvättmaskin.

 

 

 

 

 

Öppna porten från din lägenhet

Väntar du besök? För att låsa upp entrédörren till Månstenen finns en knapp markerat med en nyckelsymbol i din hall. Observera att det inte finns någon porttelefon så dina gäster behöver ringa till din privata telefon för  att meddela att de är på plats innan du öppnar.