Du är nu vid innehållet

Rökfritt boende

Den 1 januari 2019 införde vi rökfria bostäder i all vår nyproduktion. Detta innebär att den egna bostaden inklusive gemensamma ytor ska vara helt fria från rökning. Vi vill kunna erbjuda våra kunder en hälsosam och trivsam boendemiljö i rökfria bostäder och vi är övertygande om att detta kommer bidra till en ökad trivsel och bättre grannsämja.

Vad innebär rökfritt boende?

Rökfritt boende innebär att den egna bostaden samt eventuell balkong/uteplats, trapphus, gemensamma utrymmen och utemiljön i anknytning till fastigheten är rökfri. Det är alltså förbjudet att röka här. Detta innefattar även e-cigaretter och vattenpipor.

Som boende i en rökfri bostad signerar du en överenskommelse i form av ett villkorstillägg om att inte röka i din bostad till ditt hyresavtal. Förbindelsen gäller såväl för dig som boende som för besökare till din bostad. Förbindelsen gäller även för andrahandshyresgäst vid en eventuell andrahandsuthyrning.  Samtliga av våra nyproducerade bostäder där avtal skrivs från den 1 januari 2019 är rökfria.

Här finns våra rökfria bostäder

  • Malmen, Beckasinen 4. Smålandsgatan 4 A (4 st lgh)
  • Karlssons Äng, Blickfånget 1. Alice Babs gata 1-3
  • Norrgårdsgärdet, Tumlaren 2. Tolvmannagatan 10-24
  • Oxhagen, Månstenen 5. Perstorpsvägen 21-23 och Kungsgårdsvägen 21-25
  • Påryd, Karlslunda-Fagerhult. Pårydsgatan 11A-K
  • Stensberg, Kungsljuset 4. Lasarettsvägen 21

Vilka regler gäller för rökning i fastigheter som inte är nyproduktion?

Här berättar vi mer om vad som gäller för rökning i fastigheter som inte är nyproduktion.

Texten uppdaterades: 9 maj, 2022