Du är nu vid innehållet

Student

Att söka studentboende  fungerar ungefär likadant som när du söker en vanlig bostad hos oss. Om du är student och söker en bostad genom vår studentbostadsgaranti, kan du läsa mer om detta lite längre ned på denna sidan.

För att söka ett studentboende måste du vara registrerad sökande och uppfylla våra krav för godkännande som ny hyresgäst. Från det datumet du registrerar dig börjar du samla köpoäng. Tänk på att du måste logga in minst en gång per år för att uppdatera din ansökan, gör du inte detta kommer din kötid att försvinna. Se till att dina kontaktuppgifter är aktuella och uppdaterade så att vi kan komma i kontakt med dig om vi har en bostad som passar dina kriterier!

När du skriver på ett lägenhetskontrakt nollställs dina köpoäng, vilket innebär att dina köpoäng som boende hos oss kommer att baseras på din kontraktstid.
Våra lediga studentbostäder publiceras på vår hemsida under fem dagar. Du som bostadssökande anmäler ditt intresse på lediga bostäder och du kan anmäla dig på max fem olika studentbostäder åt gången.

Vi har några kriterier som du måste uppfylla för att få bo i våra studentbostäder:
– Du måste studera minst 30hp vid Linnéuniversitetet med studieort Kalmar.
– Du ska vara folkbokförd på adressen som kontraktet avser
– Du förbinder dig att säga upp din studentbostad och flytta bostaden när dina studier är avklarade eller avslutade på annat vis, tänk på att studentlägenheter som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras först till höstens studentbostadsgaranti.

Uthyrningsregler för dig som student inom studentbostadsgarantin

I samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst och vårterminen erbjuder vi en studentbostadsgaranti. Det innebär att från antagningsdatumet fram till dess att studentgarantin är uppfylld går samtliga av våra studentboenden enbart till nyantagna studenter som uppfyller våra krav.

För att omfattas av studentbostadsgarantin gäller följande: 
Du ska vara nyantagen till minst 30 hp/termin på Linnéuniversitetet, studieort Kalmar.
Du ska inte ha studerat på Högskolan i Kalmar/Linnéuniversitetet tidigare.
Du ska vara aktivt sökande hos oss
Du ska inte vara folkbokförd eller bo i Kalmar kommun.
Du ska skriva dig i Kalmar kommun.
Ditt personnummer ska innehålla 12 siffror.

Studentbostadsgarantin innebär att vi garanterar dig ett erbjudande av ett studentboende om du själv inte hittar något efter två månaders aktivt sökande. Att vara aktiv sökande innebär att du anmäler ditt intresse på minst en av våra lediga studentbostäder per webbpubliceringstillfälle (vilket är ca 2ggr/vecka). Om du inte hittar något under dessa två månader kommer du alltså att få ett erbjudande från oss.

Detta erbjudande kan innefatta ett studentboende i eller nära centrum, i något av våra ytterområden eller i någon av grannkommunerna. Du kan även bli erbjuden en del i en större lägenhet, eller ett korridorsrum. Vänligen observera att inflyttningsdatumet är beroende av lägenhetens tillgänglighet, om du tackar ja till ett erbjudande är det inte alltid säkert att lägenheten är ledig för inflyttning per omgående.