Du är nu vid innehållet

Parkeringsplats och förråd

Hos oss kan du ansöka om att få hyra en parkeringsplats, laddplats för elbil och/eller ett förråd, oavsett om du bor hos oss eller inte. Våra befintliga hyresgäster med bostadsavtal har däremot förtur på samtliga bilplatser och förråd som är till uthyrning.

För att söka bilplats och/eller förråd behöver du vara registrerad på Mina sidor och ha startat en sökprenumeration, det gör du här!

Förråden får enbart användas som lagerutrymme/förvaring/förråd. Det är inte tillåtet att övernatta i utrymmet eller bedriva någon form av verksamhet. Överträdelse mot dessa regler är ett skäl för direkt uppsägning.

Bilplatserna är endast avsedda för motorfordon. Fordon som är i sådant skick att det av Kalmarhem bedöms vara fordonsvrak får inte uppställas på bilplatsen, inte heller husbilar, husvagnar eller andra släpfordon.

När du hyr en bilplats hos oss, kan moms (25%) tillkomma enligt mervärdesskattelagen. Som företag är vi skyldiga att lägga på moms för uthyrning av bilplatser. Om du har ett bostadsavtal hos Kalmarhem och bilplatsen du söker ligger i samma fastighetskomplex eller i nära anslutning till bostaden tillkommer ingen moms. De hyror som visas på hemsidan och i bilplatsavtalet är grundhyra exkl. moms. Vill du läsa mer om skatteplikt för bilplatser hittar du mer information här.

Vi bjuder dig på elen till din elbil!

Vi arbetar starkt för att främja omställningen från fossila bränslen och kan idag erbjuda 113 laddplatser för elbilar och plug-in hybrider i våra olika bostadsområden. Dessutom bjuder vi dig på elen du laddar din bil med om du bor hos oss! Du betalar alltså enbart parkeringsavgiften och laddar därefter din bil helt fritt. Hyr du enbart en parkeringsplats med laddstolpe, utan att bo hos oss, kommer vi istället debitera en schablonavgift på 250 kr för elen samtidigt som du får ladda hur mycket du vill. Detta gäller fram till 2021-12-31, därefter kommer ett nytt beslut tas gällande elavgift till laddstolpar.

Laddplatserna (inkl. el) kostar 150kr/månad utöver den normala parkeringsavgiften (+ eventuell moms*).

Om avtalet inte är knutet till ett bostadsavtal hos oss tillkommer en kostnad för elen på 250 kr/månad.

Tänk på att det krävs att du har en elbil alternativt en laddhybridbil för att få hyra en laddplats från oss.

Laddplatserna finns än så länge i våra gemensamhetsgarage eller parkeringsplatser i följande områden:

 • Bremerlyckan (Häggen),
 • Funkabo (Kämpaleken 1)
 • Kvarnholmen (Bryggaren)
 • Lindsdal (Frikadellen, Dragkroken)
 • Ljungbyholm (Ljungby 16:125)
 • Malmen (Beckasinen, Hajen)
 • Norrliden (Marmorn, Porfyren)
 • Oxhagen (Bergskristallen 1, Diamanten)
 • Stensberg (Konvaljen)
 • Stensö (Kungsljuset 4, Lunden)
 • Varvsholmen (Kalmarsund)

Finns inte ditt kvarter med i listan? Vi utökar antalet laddstolpar i ett högt tempo – här kan du hålla koll för uppdaterad information om när vi utökar i just ditt område!

*Vid hyra av bilplats kan moms (f.n 25%) tillkomma enligt mervärdesskattelagen. Som företag är vi skyldiga att lägga på moms för uthyrning av bilplatser om inte avtalet är knutet till ett bostadsavtal hos oss. De hyror som visas är grundhyra exkl. moms. Om du har ett bostads- eller lokalavtal hos oss gäller momsfrihet och du betalar då ingen moms för din bilplats!

Information om våra laddstationer

 • Laddström: 16A 1-Fas, 3,7kW
 • Uttag: Typ 2 (europastandard)

Laddstationen har en integrerad CC-Modul som sköter kommunikationen mellan laddstation och elfordonet (MODE 3 laddning).
Som hyresgäst behöver du en egen kabel mellan bilen och typ 2-uttaget för att kunna ladda.

OBS! Elbilar och plug-in hybrider får endast laddas i våra laddstationer. Det är inte tillåtet att ladda dessa i andra eluttag som kan finnas i garaget eller på parkeringsplatsen.

Texten uppdaterades: 20 september, 2021