Du är nu vid innehållet

Bo hos oss som student

Att söka studentboende  fungerar ungefär likadant som när du söker en vanlig bostad hos oss. Om du är student och söker en bostad genom vår studentbostadsgaranti, kan du läsa mer om detta lite längre ned på denna sidan.

För att söka ett studentboende måste du vara registrerad sökande och uppfylla våra krav för godkännande som ny hyresgäst. Från det datumet du registrerar dig börjar du samla köpoäng. Tänk på att du måste logga in minst en gång per år för att uppdatera din ansökan, gör du inte detta kommer din kötid att försvinna. Se till att dina kontaktuppgifter är aktuella och uppdaterade så att vi kan komma i kontakt med dig om vi har en bostad som passar dina kriterier!

När du skriver på ett lägenhetskontrakt nollställs dina köpoäng, vilket innebär att dina köpoäng som boende hos oss kommer att baseras på din kontraktstid.
Våra lediga studentbostäder publiceras på vår hemsida under fem dagar. Du som bostadssökande anmäler ditt intresse på lediga bostäder och du kan anmäla dig på max fem olika studentbostäder åt gången.

Vi har några kriterier som du måste uppfylla för att få bo i våra studentbostäder:
– Du måste studera minst 30hp vid Linnéuniversitetet med studieort Kalmar.
– Du ska vara folkbokförd på adressen som kontraktet avser
– Du förbinder dig att säga upp din studentbostad och flytta bostaden när dina studier är avklarade eller avslutade på annat vis, tänk på att studentlägenheter som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras först till höstens studentbostadsgaranti.

Är du inte student längre?

För att bo i våra studentbostäder måste du vara aktiv heltidsstudent vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Vid avslutade studier ska ditt studentboende därför sägas upp*. Planerar du att bo kvar i Kalmar kan du söka en vanlig bostad hos oss. Din boendetid räknas då som köpoäng. 

Om du blir sjukskriven, föräldraledig eller tar studieuppehåll har du möjlighet att behålla ditt studentboende under en viss tid. Det är då viktigt att du kontaktar Kalmarhem för mer information.

*studentlägenheter som sägs upp den 1/3 eller senare publiceras först till höstens studentbostadsgaranti.